Reklama
Osúchy  od maminky
Fotogalerie:

Osúchy od maminky

Martina Magyarová

Mladá Boleslav
Je to jednoduché jídlo a nám moc chutná.
Martina Magyarová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 2 lžičky cukr
  • 2 kostky droždí
  • 1 kg mouka hladká
  • 2 lžičky sůl
  • 2 lžičky kmín drcený
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek: do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobené droždí. Mouku nasypeme do mísy‚ přidáme sůl a kmín a promícháme. Pomalu přidáváme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto‚ které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.
  2. Z těsta uděláme bochníčky a ještě je necháme pár minut kynout. Potom je povytahujeme, aby vznikla placka.
  3. Smažíme na horkém oleji z obou stran. Hotové potíráme česnekem‚ kečupem  nebo tatarkou se sýrem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu Karolíny Poledňákové z Mostu
Vaříme express /09.06.18
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Výborná svačina po bouřlivé oslavě.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /09.04.16
Cibulačka se sýrem

Cibulačka se sýrem

Je vynikající nejen pro svou chuť, má i léčivé účinky. Pomáhá při nastydnutí ...
Vaříme express /13.07.12
Kuřecí maso na myslivecký způsob

Kuřecí maso na myslivecký způsob

Můžeme přidat trochu koření na divočinu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /27.03.16
Brokolicový salát

Brokolicový salát

Jednoduchý salát, který opravdu zasytí.

Pavla Mikulášková, Pasohlávky

Vaříme express /24.10.14
Křupavá kuřecí stehýnka pečená na crispu

Křupavá kuřecí stehýnka pečená na crispu

Veronika Marková, Č. Těšín

Vaříme express /08.03.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama