Reklama
Osúchy  od maminky
Fotogalerie:

Osúchy od maminky

Martina Magyarová

Mladá Boleslav
Je to jednoduché jídlo a nám moc chutná.
Martina Magyarová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 2 lžičky cukr
  • 2 kostky droždí
  • 1 kg mouka hladká
  • 2 lžičky sůl
  • 2 lžičky kmín drcený
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek: do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobené droždí. Mouku nasypeme do mísy‚ přidáme sůl a kmín a promícháme. Pomalu přidáváme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto‚ které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.
  2. Z těsta uděláme bochníčky a ještě je necháme pár minut kynout. Potom je povytahujeme, aby vznikla placka.
  3. Smažíme na horkém oleji z obou stran. Hotové potíráme česnekem‚ kečupem  nebo tatarkou se sýrem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Je to moje oblíbená ryba, má velmi lahodné maso. Renata Stlokalová, Plzeň
Vaříme express /06.05.17
Kuřecí kousky s cuketou

Kuřecí kousky s cuketou

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /02.10.18
Tvaroh s vejcem a šunkou

Tvaroh s vejcem a šunkou

Používám ji i na chlebíčky.

Martina Růžičková, Krupka

Vaříme express /29.10.15
Čabajkové lečo

Čabajkové lečo

Čabajka je dobře kořeněná, a proto je lepší než obyčejná uzenina.

Jindřich ...

Vaříme express /28.07.15
Plněné lodičky

Plněné lodičky

Originální jednohubky podávám návštěvám. Vždycky je chválí.

Lída Guk, ...

Vaříme express /15.06.17
Salát ze surimi tyčinek a jablek

Salát ze surimi tyčinek a jablek

Předkrm, který báječně uvede hlavní chod.

Pavel Joucha, Praha

Vaříme express /26.11.16
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama