Ingredience
- 1 l mléko
- 2 lžičky cukr
- 2 kostky droždí
- 1 kg mouka hladká
- 2 lžičky sůl
- 2 lžičky kmín drcený
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uděláme si kvásek: do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobené droždí. Mouku nasypeme do mísy‚ přidáme sůl a kmín a promícháme. Pomalu přidáváme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto‚ které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.
-
Z těsta uděláme bochníčky a ještě je necháme pár minut kynout. Potom je povytahujeme, aby vznikla placka.
-
Smažíme na horkém oleji z obou stran. Hotové potíráme česnekem‚ kečupem nebo tatarkou se sýrem.