Reklama
Osúchy  od maminky
Fotogalerie:

Osúchy od maminky

Martina Magyarová

Mladá Boleslav
Je to jednoduché jídlo a nám moc chutná.
Martina Magyarová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 2 lžičky cukr
  • 2 kostky droždí
  • 1 kg mouka hladká
  • 2 lžičky sůl
  • 2 lžičky kmín drcený
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek: do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobené droždí. Mouku nasypeme do mísy‚ přidáme sůl a kmín a promícháme. Pomalu přidáváme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto‚ které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.
  2. Z těsta uděláme bochníčky a ještě je necháme pár minut kynout. Potom je povytahujeme, aby vznikla placka.
  3. Smažíme na horkém oleji z obou stran. Hotové potíráme česnekem‚ kečupem  nebo tatarkou se sýrem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové špagety se salátem

Zeleninové špagety se salátem

Můžeme podávat jak teplé, tak i studené. Květa Hošková, Vratimov
Vaříme express /17.05.11
Muffinkové mini– karbanátky

Muffinkové mini– karbanátky

Zejména děti se radují z ‚‚kuliček‘‘.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Vaříme express /27.12.13
Salát s kukuřicí a ananasem

Salát s kukuřicí a ananasem

Je moc dobrý, hodí se třeba i ke grilovanému masíčku.

Renata Bílá, ...

Vaříme express /22.10.15
Paštika z krůtích jater

Paštika z krůtích jater

Nejlepší je s čerstvým bílým pečivem, třeba s francouzskou bagetou nebo opečenými ...

Vaříme express /27.08.16
Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Vydatná a sytá večeře nebo svačina.

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /28.01.16
Krém z pórku a dýně

Krém z pórku a dýně

Je snadná, velice jemná a báječně voní po koření. Kombinace žluté ...

Vaříme express /15.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu