Reklama
Ostružinový ledový čaj
Fotogalerie:

Ostružinový ledový čaj

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 3 sáčky zeleného čaje
  • 20 g zázvoru
  • 200 g ostružin
  • 500 ml vody
  • kůra z 1/2 citronu
  • dle chuti meduňka
  • dle potřeby ledové kostky
  • dle chuti med

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V konvici uvaříme zelený čaj a necháme ho asi 10 minut louhovat.

  2. Vychlazený ho nalijeme do sklenice. Přidáme oloupaný čerstvý zázvor, ostružiny a plátky citronové kůry.

  3. Přidáme kostky ledu, meduňku a nakonec dle chuti osladíme medem.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky plněné vaječnou směsí

Palačinky plněné vaječnou směsí

Těsto na palačinky by nemělo být příliš husté. Hana ...
Vaříme express /26.03.17
Kukuřice na smetaně

Kukuřice na smetaně

Podáváme nejlépe teplé s pečivem jako lehkou a zdravou večeři.
Martina ...
Vaříme express /04.07.13
Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

V letních dnech si dopřejte jako svačinku jahodovo-jogurtové osvěžení.
Hanka ...
Vaříme express /16.12.10
Linguine s kuřecími játry

Linguine s kuřecími játry

Tyhle trochu zploštělé ‚‚špagety‘‘ máme doma moc rádi. Místo kuřecích jater ...

Vaříme express /11.06.16
Sekaná s ďábelskými fazolemi

Sekaná s ďábelskými fazolemi

Fazole se dají jíst samotné s chlebem s chlebem nebo jako příloha k masu. Nejlepší však...

Vaříme express /03.09.12
Hermelínová pomazánka s uzeninou

Hermelínová pomazánka s uzeninou

Připraveno podle receptu

Valentýny Kameníkové z Otrokovic

Vaříme express /10.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu