Reklama
Ostrá masová směs s rýží
Fotogalerie:

Ostrá masová směs s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný tip pro ty, kdo mají rádi pikantní mňamky.

Alice Novotná, Benešov

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g libového vepřového masa
  • dle potřeby sůl
  • 200 g pikantní maďarské klobásy
  • 1 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek pórku
  • 1 červená paprika
  • na posypání jarní cibulka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • dle chuti chilli omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rýži několikrát propláchneme horkou vodou, zalijeme 300 ml vody, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zakrytou 15 minut. Stáhneme z ohně, neodklápíme a necháme 10 minut dojít. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme. Klobásu nakrájíme na malé kousky.

  2. krok2

    Cibulku nakrájíme na půlměsíčky a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme maso a klobásu a zprudka orestujeme. Mezitím nakrájíme pórek, papriku a česnek a přidáme je k masu.

  3. krok3

    Přimícháme lžíci rajčatového protlaku a dle chuti chilli omáčku. Chvíli společně restujeme, pak
    podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme 10 minut. Směs podáváme s rýží a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj přítel si ho velice pochvaluje. Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou
Vaříme express /27.09.11
Frittata verde

Frittata verde

Neboli italská omeleta se špenátem.

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /23.01.14
Žampionové pirohy

Žampionové pirohy

Připravuji je jako pohoštění pro návštěvy.
Hana Bezuchová, Černošice
...
Vaříme express /04.09.09
Tvarohová bábovka s ovocem

Tvarohová bábovka s ovocem

Lehký dezert, po kterém nepřibereš.

Lenka Machová, Litomyšl

Vaříme express /20.08.16
Tvarohové noky

Tvarohové noky

Toto velmi rychlé‚ výživné a poměrně levné jídlo milují především moje dvě ...
Vaříme express /07.06.10
Petrželovo - rajčatová omáčka

Petrželovo - rajčatová omáčka

Pokrm můžeme připravit z čerstvých rajčat, ale příprava pak trvá déle.

...

Vaříme express /20.09.17
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama