Reklama
Ostrá masová směs s rýží
Fotogalerie:

Ostrá masová směs s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný tip pro ty, kdo mají rádi pikantní mňamky.

Alice Novotná, Benešov

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g libového vepřového masa
  • dle potřeby sůl
  • 200 g pikantní maďarské klobásy
  • 1 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek pórku
  • 1 červená paprika
  • na posypání jarní cibulka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • dle chuti chilli omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rýži několikrát propláchneme horkou vodou, zalijeme 300 ml vody, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zakrytou 15 minut. Stáhneme z ohně, neodklápíme a necháme 10 minut dojít. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme. Klobásu nakrájíme na malé kousky.

  2. krok2

    Cibulku nakrájíme na půlměsíčky a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme maso a klobásu a zprudka orestujeme. Mezitím nakrájíme pórek, papriku a česnek a přidáme je k masu.

  3. krok3

    Přimícháme lžíci rajčatového protlaku a dle chuti chilli omáčku. Chvíli společně restujeme, pak
    podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme 10 minut. Směs podáváme s rýží a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zeleninovo-kokosové karí

Zeleninovo-kokosové karí

Kokosové mléko koupíte třeba v Tesku.  Jitka Králíková, Kralupy
Vaříme express /28.03.12
Slané tyčinky

Slané tyčinky

Jsou rychlé‚ křehké a rychle zmizí ze stolu.
Petra Holická, České Budějovice
Vaříme express /24.05.11
Filé pod  křupavou sýrovou peřinou

Filé pod křupavou sýrovou peřinou

Místo filé můžete použít i rybu bez kostí nebo kuřecí maso, budete mít rychlý oběd ...

Vaříme express /03.07.13
Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

Zajímavý a netradiční předkrm.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Vaříme express /13.06.14
Bramborový krém s řeřichou

Bramborový krém s řeřichou

Řeřichu si můžeš koupit už naklíčenou.

Markéta Oplušilová, Praha

Vaříme express /11.04.16
Krémová polévka s brokolicí

Krémová polévka s brokolicí

Ozdob ji troškou nastrouhané mrkve.

Jana Chovancová, Brno

Vaříme express /21.09.16
 

Nejnovější

Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky. Iveta Černohorská, Bechyně
Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /20.06.17
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama