Reklama
Ostrá masová směs s rýží
Fotogalerie:

Ostrá masová směs s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný tip pro ty, kdo mají rádi pikantní mňamky.

Alice Novotná, Benešov

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g libového vepřového masa
  • dle potřeby sůl
  • 200 g pikantní maďarské klobásy
  • 1 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek pórku
  • 1 červená paprika
  • na posypání jarní cibulka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • dle chuti chilli omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rýži několikrát propláchneme horkou vodou, zalijeme 300 ml vody, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zakrytou 15 minut. Stáhneme z ohně, neodklápíme a necháme 10 minut dojít. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme. Klobásu nakrájíme na malé kousky.

  2. krok2

    Cibulku nakrájíme na půlměsíčky a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme maso a klobásu a zprudka orestujeme. Mezitím nakrájíme pórek, papriku a česnek a přidáme je k masu.

  3. krok3

    Přimícháme lžíci rajčatového protlaku a dle chuti chilli omáčku. Chvíli společně restujeme, pak
    podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme 10 minut. Směs podáváme s rýží a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Mleté maso s těstovinami

Mleté maso s těstovinami

Když nestíhám, uvařím rodině tuto rychlovku. Terezie Šimková, Brno
Vaříme express /20.10.09
Karbanátky s brambory

Karbanátky s brambory

Mají výraznější chuť než ty klasické.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Vaříme express /08.04.14
Pomazánka z masovky

Pomazánka z masovky

Vymyslela ji moje kamarádka.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /26.10.11
Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Bambusové výhonky a arašídy dodají masu tu správnou chuť.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /18.09.14
Lovecké těstoviny

Lovecké těstoviny

Jsou pikantní, rychle hotové a moc dobré.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /28.06.12
Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Bůček nejím, ale pomazánku mám ráda.
Dana Vrbecká, Nové Město
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama