Ingredience
- 500 ml podmáslí
- 1 lžička med
- 1 lžička kmín
- 300 g mouka polohrubá
- 350 g mouka žitná
- 1 lžička sůl
- 130 g ořechy
- 1 droždí instantní
- 5 lžic semínka lňená
- sádlo na vymazání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ohřejeme podmáslí‚ přidáme med a droždí a necháme 15 minut nakynout.
-
Přidáme sůl‚ kmín‚ lněná semínka, polohrubou a žitnou mouku. Zpracujeme. Vmícháme nasekané ořechy.
-
Formu vymažeme sádlem a směs necháme ve formě 1/2 hodiny kynout. Než dáme chleba péct‚ potřeme ho studenou vodou‚ aby se nevytvořila tvrdá kůrka. Pečeme při 175 °C asi 1 hodinu.