Reklama
Opilá jablka
Fotogalerie:

Opilá jablka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ovoce ve vinném těstíčku chutná jemně.
Jana Nováková, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • 2 lžíce víno bílé
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 jablka
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání
  • na ozdobu tvaroh
  • na ozdobu brusinky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Vykrojíme jádřinec.
  2. Ze surovin vymícháme hladké těstíčko a plátky jablek do něj namáčíme. Smažíme je v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
  3. Potom je naaranžujeme na jednotlivé talíře, pocukrujeme a dle chuti ozdobíme tvarohem a kompotovanými brusinkami.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tříbarevné hořcicové

Tříbarevné hořcicové

Jsou příjemně pikantní, všem chutnalo. Ivana Černá, Praha 
Vaříme express /11.06.16
Zapečené smetanové palačinky

Zapečené smetanové palačinky

Milujeme palačinky jak na sladko, tak na slano.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /21.11.12
Špenátové nudle s arašídy

Špenátové nudle s arašídy

Stále vymýšlím nové recepty a tento je jeden z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Vaříme express /05.10.12
Drůbeží játra po našem

Drůbeží játra po našem

Nedusí se dlouho, aby byla šťavnatá.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /22.07.15
Kuřecí prsa Toronto

Kuřecí prsa Toronto

Dají se připravovat i na lávovém kameni.

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /05.08.15
Jarní cibulka v sýrovém těstíčku

Jarní cibulka v sýrovém těstíčku

Jednoduché pikantní mlsání k pivu nebo k vínu.

Jana Konrádová, Strakonice

Vaříme express /11.05.14
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama