Reklama
Opilá jablka
Fotogalerie:

Opilá jablka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ovoce ve vinném těstíčku chutná jemně.
Jana Nováková, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • 2 lžíce víno bílé
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 jablka
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání
  • na ozdobu tvaroh
  • na ozdobu brusinky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Vykrojíme jádřinec.
  2. Ze surovin vymícháme hladké těstíčko a plátky jablek do něj namáčíme. Smažíme je v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
  3. Potom je naaranžujeme na jednotlivé talíře, pocukrujeme a dle chuti ozdobíme tvarohem a kompotovanými brusinkami.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Někdy je ještě před pečením okmínuji a osolím. Dagmar Slámová, Prostějov
Vaříme express /24.08.17
Caesar bageta

Caesar bageta

Osvěží i nasytí

Podle receptu Magdy Horákové z Humpolce

Vaříme express /25.06.19
Sýrové kuličky se šunkou

Sýrové kuličky se šunkou

Jsou vhodné jako ozdoba studených mís, ale mohou být i rychlou večeří.
Helena Macková,...
Vaříme express /19.12.11
Kuskus se zeleninou a jogurtem

Kuskus se zeleninou a jogurtem

Ačkoliv jsem už v důchodovém věku, ještě stále docházím na půl úvazku do ...
Vaříme express /23.06.08
Cibulová polévka s tvarůžky

Cibulová polévka s tvarůžky

Náš táta by si dal tvarůžky nejraději i do dortu. V cibulačce jsou ...

Vaříme express /03.11.16
Osvěžující malinová roláda

Osvěžující malinová roláda

Dezertík je nejlepší, když ho servíruji vychlazený rovnou z lednice.

Ivana ...

Vaříme express /20.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu