Reklama
Omeleta s karamelizovanými rajčaty
Fotogalerie:

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Veronika Gajová
Veronika Gajová
Brno

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou kombinaci chutí.

Veronika Gajová, Brno

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 lžičky sůl
  • 1/4 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na tlusté plátky (třetiny nebo poloviny). Plátky propícháme vidličkou a na řezech posypeme cukrem a solí. Necháme minimálně 10 minut odpočinout.
  2. Rozšleháme dvě vejce, vodu a špetku soli. Na pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme vaječnou směs. Během opékání postupně shrnujeme směs od okrajů omelety směrem ke středu a nakláněním pánve přeléváme na uvolněné místo ještě tekutou vaječnou směs. Omeleta tak bude hezky nadýchaná. Přeneseme na talíř.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a vložíme rajčatové plátky. Opékáme 3-5 minut, dokud nezměknou. Rajčata obrátíme a do prostoru mezi nimi vložíme do šťávy najemno nakrájenou cibulku a česnek. Opět několik minut opékáme.
  4. Náplň případně podle chuti dosolíme. Navršíme směs na omeletu, přehneme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Expres nočky

Expres nočky

Oběd přesně podle mého gusta. Petra Geletičová, Smidary
Vaříme express /18.04.16
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Zapečený bochník

Zapečený bochník

Tenhle chleba provoní celou kuchyni.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /15.02.17
Kuřecí steak v těstíčku

Kuřecí steak v těstíčku

Báječná pochoutka s vynikající vůní a ještě lepší chutí. 
Leona Blatná, ...
Vaříme express /02.01.14
Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Hořký střed čekankových puků vykrojíme.

Martina Skácelová, Teplicko

Vaříme express /27.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu