Reklama
Omeleta s karamelizovanými rajčaty
Fotogalerie:

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Veronika Gajová
Veronika Gajová
Brno

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou kombinaci chutí.

Veronika Gajová, Brno

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 lžičky sůl
  • 1/4 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na tlusté plátky (třetiny nebo poloviny). Plátky propícháme vidličkou a na řezech posypeme cukrem a solí. Necháme minimálně 10 minut odpočinout.
  2. Rozšleháme dvě vejce, vodu a špetku soli. Na pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme vaječnou směs. Během opékání postupně shrnujeme směs od okrajů omelety směrem ke středu a nakláněním pánve přeléváme na uvolněné místo ještě tekutou vaječnou směs. Omeleta tak bude hezky nadýchaná. Přeneseme na talíř.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a vložíme rajčatové plátky. Opékáme 3-5 minut, dokud nezměknou. Rajčata obrátíme a do prostoru mezi nimi vložíme do šťávy najemno nakrájenou cibulku a česnek. Opět několik minut opékáme.
  4. Náplň případně podle chuti dosolíme. Navršíme směs na omeletu, přehneme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádový dip s majonézou

Avokádový dip s majonézou

Je výtečný k masu i k opékaným klobásám. Irena Šedivá, Rokycany
Vaříme express /26.07.16
Finské brambory

Finské brambory

Místo uzeného můžeš použít i kostky šunky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /05.02.13
Mexický salát

Mexický salát

Renata Kočí, Příbram

Vaříme express /21.02.18
Artyčoková polévka

Artyčoková polévka

Sváteční pochoutka, kterou si každý zamiluje.

Zuzana Bartošová, Olomouc

Vaříme express /29.09.13
Horácká zaliťačka

Horácká zaliťačka

Je to oblíbená rodinná polévka, skvěle zasytí. 

Lenka Bukáčková, Žďár ...

Vaříme express /12.02.16
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama