Reklama
Omeleta s bramborami
Fotogalerie:

Omeleta s bramborami

Katka Miláčková

Praha
Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • rozmarýn
  • 1 ks paprika červená
  • 1 ks brokolice
  • 5 ks ředkvičky
  • 50 g hlíva ústřičná
  • 150 g zelenina mražená
  • 100 g trikolora - vojtěška, munga, čočka
  • pepř
  • koření grilovací
  • 6 ks vejce
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Ty potom opečeme na pánvi na trošce oleje. Dochutíme solí a rozmarýnem.
  2. Červenou papriku, uvařenou brokolici, ředkvičky a smacker nakrájíme na menší kousky. Ty také opečeme na oleji na další pánvi, přidáme mraženou zeleninu, naklíčené výhonky munga, čočky a vojtěšky a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Smažíme asi 15 minut.
  3. Pak usmažíme tři omelety (2 vejce na osobu), které na talíři naplníme zeleninovou směsí, posypeme pažitkou a podáváme s opečenými bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňáková svačinka s okurkami

Tuňáková svačinka s okurkami

Můžeš ji ozdobit i červenou paprikou. Pavlína Kotrbová, Jihlava
Vaříme express /15.10.15
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Zapečená rychlovka

Zapečená rychlovka

Mozzarella a rajčata – to je pro mě nejjemnější a nejdelikátnější kombinace chutí....
Vaříme express /11.08.08
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Porce polévky ozdobíme lístky bazalky.

Zuzana Fričová, Benešov

Vaříme express /06.09.16
Těstoviny zapečené se žampiony

Těstoviny zapečené se žampiony

Vařím rychlá jídla, čas radši věnuji dceři.
Katarína Havlíková, Kolín
Vaříme express /22.03.10
Odlehčený vajíčkový salát

Odlehčený vajíčkový salát

Výborný s tmavým pečivem.

Hana Krausová, Hradec Králové

Vaříme express /16.04.13
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama