Reklama
Reklama
Omeleta s bramborami
Fotogalerie:

Omeleta s bramborami

Katka Miláčková

Praha
Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • rozmarýn
  • 1 ks paprika červená
  • 1 ks brokolice
  • 5 ks ředkvičky
  • 50 g hlíva ústřičná
  • 150 g zelenina mražená
  • 100 g trikolora - vojtěška, munga, čočka
  • pepř
  • koření grilovací
  • 6 ks vejce
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Ty potom opečeme na pánvi na trošce oleje. Dochutíme solí a rozmarýnem.
  2. Červenou papriku, uvařenou brokolici, ředkvičky a smacker nakrájíme na menší kousky. Ty také opečeme na oleji na další pánvi, přidáme mraženou zeleninu, naklíčené výhonky munga, čočky a vojtěšky a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Smažíme asi 15 minut.
  3. Pak usmažíme tři omelety (2 vejce na osobu), které na talíři naplníme zeleninovou směsí, posypeme pažitkou a podáváme s opečenými bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podzimní chilli

Podzimní chilli

Bez přidání klobásky si pochutná i vegetarián. Andrea Nowaková, Bohumín-Záblat
Vaříme express /01.09.17
Smetanové brambory s nivou

Smetanové brambory s nivou

Když se moje věčně hladová rodina dožaduje teplé večeře a já chci šetřit čas,...
Vaříme express /22.01.09
Česnekovo-sýrová pomazánka

Česnekovo-sýrová pomazánka

Pikantní pomazánka vhodná nejen na jednohubky.
Vaříme express /22.02.09
Polévka „Co dům dal“

Polévka „Co dům dal“

Pokaždé trochu jiná a pokaždé moc dobrá.

Romana Vlková, Hlinsko

Vaříme express /01.11.16
Zapečený sladký hermelín

Zapečený sladký hermelín

Rychlá a snadná dobrůtka.

Monika Hanzelová, Vsetín

Vaříme express /18.06.13
Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Výživná a zdravá večeře nebo svačinka.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Vaříme express /14.05.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama