Reklama
Omeleta s bramborami
Fotogalerie:

Omeleta s bramborami

Katka Miláčková

Praha
Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • rozmarýn
  • 1 ks paprika červená
  • 1 ks brokolice
  • 5 ks ředkvičky
  • 50 g hlíva ústřičná
  • 150 g zelenina mražená
  • 100 g trikolora - vojtěška, munga, čočka
  • pepř
  • koření grilovací
  • 6 ks vejce
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Ty potom opečeme na pánvi na trošce oleje. Dochutíme solí a rozmarýnem.
  2. Červenou papriku, uvařenou brokolici, ředkvičky a smacker nakrájíme na menší kousky. Ty také opečeme na oleji na další pánvi, přidáme mraženou zeleninu, naklíčené výhonky munga, čočky a vojtěšky a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Smažíme asi 15 minut.
  3. Pak usmažíme tři omelety (2 vejce na osobu), které na talíři naplníme zeleninovou směsí, posypeme pažitkou a podáváme s opečenými bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pastýřský pekáč

Pastýřský pekáč

Je to takové „co dům dá“, ale moc dobré. Lenka Němcová, Příkazy
Vaříme express /04.01.13
Bagety s mletým masem

Bagety s mletým masem

Zkus různé náplně

Podle receptu Karolíny Slepičkové ze Šumperka

Vaříme express /21.07.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Jiří Kafka, Semily
Vaříme express /23.07.10
Rohlíčky plněné cibulí

Rohlíčky plněné cibulí

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Vaříme express /26.10.13
Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

Výborné a rychlé jídlo.

Jana Králíčková, Návsí

Vaříme express /13.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu