Reklama
Omáčka se šunkou a smetanou
Fotogalerie:

Omáčka se šunkou a smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Paprika dodá pěknou červenou barvu.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1 cibule
  • trocha oleje
  • 150 g šunka
  • 1 kapie
  • 1 lžíce solamyl
  • 200 ml smetana
  • 50 g tavený sýr
  • špetka bazalky
  • 500 g špagety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji dosklovita. Šunku nakrájíme na nudličky‚ přidáme k cibuli a společně ještě krátce orestujeme.

  2. Kapii pokrájíme na kostičky‚ přisypeme k základu a promícháme. Na mírném plameni vše prohřejeme. 

  3. Zvlášť rozmícháme solamyl ve smetaně a směs vlijeme do omáčky. Potom přidáme tavený sýr a mícháme‚ dokud omáčka nezačne houstnout a sýr se úplně nerozpustí. Nakonec ochutíme špetkou bazalky a hotovou omáčkou přelijeme uvařené špagety.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené kaiserky

Zapečené kaiserky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /15.03.18
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeš ho udělat i bez masa, je také dobrý.


Ivana Černá, Praha

Vaříme express /12.04.17
Hovězí kuličky po indicku

Hovězí kuličky po indicku

Báječná letnípochoutka.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.06.17
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Dana Horká, Praha
Vaříme express /24.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu