K játrům se hodí i rýže nebo hranolky.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 1 větší cibule
- 1 lžíce sádla
- trocha soli a pepře
- 600 g vepřových jater
- špetka drceného kmínu a majoránky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička karí
- 1 feferonka nebo špetka chilli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme opepřená játra nakrájená na nudličky a orestujeme ze všech stran.
-
Po chvíli játra ochutíme kmínem, majoránkou, kečupem a karí a trošku podlijeme vodou. Nakonec chuť zostříme feferonkou nebo chilli a osolíme. Chvíli podusíme. Podáváme s malými bramboráčky.