Lehké, ale sytivé! Výtečná je i verze s krůtími prsíčky.
Suroviny
brambory
200
g
malé
řapíkatý celer
2
řapíky, šikmo nakrájené
paprika červená
1
ks
nakrájená na kousky
okurka
¼
ks
nakrájená na kousky
jarní cibulka
2
ks
nakrájená na jemné plátky
kuřecí prsa
2
ks
bez kůže, cca 300 g
pepř
1
ČL
čerstvě mletý
olivový olej
1
PL
dresink
4
PL
italský
sůl mořská
Postup
1
Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu, vsypte do ní rozpůlené brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou zeleninu promíchejte v servírovací míse.
2
Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.
3
K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte a přelijte dresinkem – pozor, bude syčet a možná i prskat. Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.
Komentáře