Samozřejmě můžeš použít i jiný druh těstovin.
Eliška Robová, Praha
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 1 balení těstovin (široké nudle)
- trocha olivového oleje
- špetka soli
- trocha koření – čtyřbarevný pepř, sladká paprika, karí, chilli
- 2 menší cukety
- 2 lžíce čerstvého medvědího česneku
- 1 zeleninový bujon
- 150 ml 12% smetany na vaření
- 1 lžíce parmazánu
- na ozdobu lístky čerstvé bazalky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Kuřecí prsa opláchneme ve studené tekoucí vodě a pokrájíme na nudličky velikosti sousta. Dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu.
-
2. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme maso, které ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, karí a trochou chilli. Když je maso téměř hotové, přidáme pokrájenou cuketu a medvědí česnek (jen na chvíli, aby byla cuketa pěkně křupavá).
-
3. Mezitím si připravíme druhou, menší pánev, na které přivedeme k varu 2 lžíce vody a rozpustíme v ní zeleninový bujon. Přidáme smetanu a necháme projít varem.
-
4. Do omáčky vmícháme také špetku karí, pepř a nastrouhaný parmazán.
-
5. Na talíř naaranžujeme uvařené těstoviny, poklademe na ně směs masa a cukety, polijeme omáčkou a ozdobíme lístky čerstvé bazalky. Ihned podáváme.