Ingredience
- 1 kostka masox
- 1 citrón
- 1 cibule
- 100 g máslo
- olej na smažení
- 100 ml smetana
- sůl
- pepř
- 250 g žampiony
- 1 l mléko
- mouka hladká
- 400 g noky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibulku nakrájíme na jemné kousky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozehřejeme olej a cibulku zlehka orestujeme, přidáme žampiony a restujeme, dokud nejsou měkké.
-
Přidáme mléko a masox. Necháme chvilku povařit. Omáčku zahustíme 1 lžící mouky, kterou rozmícháme v malém hrnečku s vodou. Nalijeme do omáčky a důkladně promícháme.
-
Chuť a jemnost dodá pár kapek citronu a máslo. Omáčku dochutíme solí a pepřem.TIPY: Místo mléka můžeme použít i sladkou smetanu.
K zahuštění omáčky lze sáhnout i po instantní jíšce.
Houby mohou být i sušené, předem namočené do vody.