Reklama
Noky se žampionovou omáčkou
Fotogalerie:

Noky se žampionovou omáčkou

Jana Hořejší

Jihlava
Hotové noky, které koupíš v obchodě, jsou rychle uvařené a dají se připravit na mnoho způsobů.
Jana Hořejší, Jihlava

Ingredience

  • 1 kostka masox
  • 1 citrón
  • 1 cibule
  • 100 g máslo
  • olej na smažení
  • 100 ml smetana
  • sůl
  • pepř
  • 250 g žampiony
  • 1 l mléko
  • mouka hladká
  • 400 g noky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Cibulku nakrájíme na jemné kousky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
    V kastrolu rozehřejeme olej a cibulku zlehka orestujeme, přidáme žampiony a restujeme, dokud nejsou měkké.
  2. Přidáme mléko a masox. Necháme chvilku povařit. Omáčku zahustíme 1 lžící mouky, kterou rozmícháme v ma­lém hrnečku s vodou. Nalijeme do omáčky a důkladně promícháme.
  3. Chuť a jemnost dodá pár kapek citronu a máslo. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
     
    TIPY: Místo mléka můžeme po­užít i sladkou smetanu.
    K zahuštění omáčky lze sáh­nout i po instantní jíšce.
    Houby mohou být i sušené, předem namočené do vody.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí směs v chlebové placce

Rybí směs v chlebové placce

K téhle dobrotě se skvěle hodí dresink z bílého jogurtu nebo i jogurt samotný. ...
Vaříme express /20.08.17
Salát s lesními houbami a schwarzwaldskou šunkou

Salát s lesními houbami a schwarzwaldskou šunkou

Díky houbám a šunce je salát natolik vydatný, že může posloužit jako svěží ...

Vaříme express /06.05.17
Šumavská topinka

Šumavská topinka

Vydatná večeře, která je hotová během chvilky.

Martina Drozdová, Valašské...

Vaříme express /14.08.17
Česnečka pro silné povahy

Česnečka pro silné povahy

Proč pro silné povahy, asi nemusím napovídat.

Petra Temiaková, Praha

Vaříme express /15.06.14
Pastináková polévka s karí

Pastináková polévka s karí

Pastinák si pěstuji na zahradě, dá se z něj vyrobit i skvělý džem.
...
Vaříme express /26.03.10
Koktejl z krabích tyčinek

Koktejl z krabích tyčinek

Velmi osvěžující, lahodný salát.
Zdeněk Petelík, Mokropsy
Vaříme express /03.02.11
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama