Reklama
Noky s rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Noky s rajčatovou omáčkou

Alena Hrdá

Beroun
Favoritem mezi mými rychlými jídly jsou určitě noky. Když vyberu tu správnou značku, vím, že se nerozvaří a pěkně udrží tvar. Omáčku měním podle chuti.
Alena Hrdá, Beroun

Ingredience

  • sůl
  • olej olivový
  • pepř
  • 7 rajčata
  • bazalka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 sýr mozzarella
  • 1 balení italské noky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme slupku. Na­krájíme je na malé kousky. Strouž­ky česneku pokrájíme na plátky a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme pokrájená rajčata a za občasného mí­chá­ní orestujeme asi 10 minut, dokud směs nezhoustne.
  2. Zatím dáme vařit vodu do většího hrnce. Do vroucí vo­dy vložíme noky a krátce je po­vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu.
    Rajčatovou směs osolíme, opepříme a při­dáme nadrobno posekanou čerstvou bazalku. Nakonec vmícháme na kousky po­krá­jenou mozzarellu a jídlo mů­žeme hned podávat.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí směs s bazalkovou omáčkou

Kuřecí směs s bazalkovou omáčkou

Bude chutnat dětem Podle receptu Stanislavy Komárkové z Prahy
Vaříme express /30.07.18
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny
...
Vaříme express /28.12.10
Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Chce to trochu cviku, aby rohlíčky i po upečení vypadaly úhledně. Já je vždy ...

Vaříme express /15.03.15
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Porce polévky ozdobíme lístky bazalky.

Zuzana Fričová, Benešov

Vaříme express /06.09.16
Jablečné tiramisu

Jablečné tiramisu

Musíme je nechat dobře vychladnout.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Vaříme express /02.03.17
Domácí všehochuť

Domácí všehochuť

Můžeš vyzkoušet i další zeleninu.

Markéta Tribulová, Znojmo

Vaříme express /05.01.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama