Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.
Suroviny
olivový olej
1
PL
+ trocha na polití noků
cibule
½
ks
nadrobno
česnek
1
stroužek
pokrájený
chilli paprička
1
ks
zelená, bez semínek, nadrobno
vinný ocet bílý
1
PL
krupicový cukr
1
ČL
rajče
3
ks
sůl
pepř
mletý, čerstvý
gnocchi bramborové
½
kg
Postup
1
V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm opečte cibuli a česnek. Přidejte chilli papričku, vinný ocet, cukr a necelou minutu míchejte. Pak přisypte pokrájená rajčata a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.
2
Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem. Podávejte přelité omáčkou arrabbiata.