Dita Skoumalová, Praha
Ingredience
- 1 cibule
- kousek špeku
- trocha oleje
- 200 g čerstvých hub
- 8 cherry rajčátek
- 5 sušených rajčat
- 1 stroužek česneku
- 200 ml 12% smetany
- trocha soli a pepře
- 400 g domácích bramborových noků (nebo 1 balení koupených předvařených)
- hrst čerstvé petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve nakrájíme cibulku a špek na jemné kostičky, v pánvi s rozehřátým olejem je smažíme dozlatova.
-
Houby opláchneme, pokrájíme, přidáme do pánve a dusíme, dokud nezměknou. K měkkým houbám přidáme cherry rajčátka, pokrájená sušená rajčata, utřený česnek a vše promícháme. Směs zalijeme smetanou a jěště 5 minut povaříme. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
-
V průběhu vaření si připravíme noky. Uvaříme je ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Pak je promícháme s houbovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Můžeme posypat trochou nastrouhaného parmazánu.