Reklama
Reklama
Nočky po italsku
Fotogalerie:

Nočky po italsku

Lenka Bocková

Liberec
Vařím je, když je chuť na něco pikantního.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 1 cibule
  • 80 g slanina anglická
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • dle chuti sůl
  • 1 feferonka
  • 1 balení noky bramborové
  • na posypání petržel nať
  • na posypání parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou slaninu (nebo parmskou šunku) os­mahneme na oleji‚ přisypeme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
  2. Přidáme plechovku rajčat, feferonku zbavenou semínek a nakrájenou najemno. Přivedeme k varu a necháme vařit‚ dokud se rajčata nevyvaří a omáčka nezhoustne.
  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě nočky dle návodu. Vyjmeme je z vody a servírujeme na talíři s omáčkou posypanou nasekanou petrželkou a parmazánem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové medailonky

Cuketové medailonky

Můj oblíbený rychlý recept za pár korun. Lenka Dohnalová, Říčany
Vaříme express /24.12.09
Kapří hranolky s pikantní tatarkou

Kapří hranolky s pikantní tatarkou

Do těstíčka přidej trochu bílého vína.

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /25.12.15
Expres nočky

Expres nočky

Oběd přesně podle mého gusta.

Petra Geletičová, Smidary

Vaříme express /18.04.16
Veselý medvídek

Veselý medvídek

Obyčejný oběd se promění na velkou událost.

Jana Novotná, Slavonice

Vaříme express /15.02.17
Zapečené toasty s brokolicí

Zapečené toasty s brokolicí

Se solí opatrně, niva bývá dost slaná.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /23.07.16
Novoroční utopenci

Novoroční utopenci

Dělám je každý rok.

Jindřiška Ciprová, Dobřív

Vaříme express /10.02.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama