Reklama
Nočky po italsku
Fotogalerie:

Nočky po italsku

Lenka Bocková

Liberec
Vařím je, když je chuť na něco pikantního.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 1 cibule
  • 80 g slanina anglická
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • dle chuti sůl
  • 1 feferonka
  • 1 balení noky bramborové
  • na posypání petržel nať
  • na posypání parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou slaninu (nebo parmskou šunku) os­mahneme na oleji‚ přisypeme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
  2. Přidáme plechovku rajčat, feferonku zbavenou semínek a nakrájenou najemno. Přivedeme k varu a necháme vařit‚ dokud se rajčata nevyvaří a omáčka nezhoustne.
  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě nočky dle návodu. Vyjmeme je z vody a servírujeme na talíři s omáčkou posypanou nasekanou petrželkou a parmazánem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny v sýrové omáčce

Těstoviny v sýrové omáčce

U nás v rodině velmi oblíbené jídlo. Jana Niemcová, Třinec
Vaříme express /02.01.15
Rajčatový základ

Rajčatový základ

Těstoviny jsou rychlé jídlo, které lze kombinovat se spoustou výborných omáček. ...

Vaříme express /07.10.16
Vaječné pohárky s polníčkem

Vaječné pohárky s polníčkem

Vychlazené jsou výbornou svačinou.
Lucie Hnědová, Brno
Vaříme express /22.01.14
Červená slepice

Červená slepice

Podává se druhý den vychlazená. Nejlepší je s pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /19.07.16
Dýňová polévka s arašídovým máslem

Dýňová polévka s arašídovým máslem

Pokud nevíš co s dýní, vyzkoušej tuto polévku.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /26.10.14
Jednohubky s celerovou pomázankou

Jednohubky s celerovou pomázankou

Jiřina Malá, Chvaletice

Vaříme express /26.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu