Reklama
Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Fotogalerie:

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kvalitní ryby kupuji přímo v rybárnách nebo v Makru, kde mají velký výběr.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 200 g filetů nilského okouna
  • podle potřeby hrubozrnná sůl
  • podle potřeby tymián
  • na vaření máslo Rama cremefine
  • 1 citron
  • kousek pórku
  • 1 žloutek
  • podle potřeby přepuštěné máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filet z okouna posypeme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. 

  2. Mezitím si připravíme citronovou omáčku: do rendlíku vlijeme mléčno-rostlinnou Ramu cremefine a do ní přidáme najemno nastrouhanou kůru z jednoho umytého citronu, na malinké kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu. Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek. Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy. 

  3. Filet okouna opečeme na přepuštěném másle doměkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – já mám nejraději nové brambory vařené ve slupce.


Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagetová pánev

Špagetová pánev

Rychlovka, která zažene hlad.
Vaříme express /22.02.09
Zelné listy se šunkou a sýrem

Zelné listy se šunkou a sýrem

Rychlá pochoutka pro milovníky smažených jídel.

Markéta Votorubková, Kostěnice

Vaříme express /06.10.12
Kuřecí jehličky

Kuřecí jehličky

Na jehly můžeme přidat půlky šalotek nebo kousky červené papriky.

Anna Herzová, ...

Vaříme express /25.08.16
Pivní pomazánka s tvarůžky

Pivní pomazánka s tvarůžky

Mají výraznou chuť a ten, kdo jednou ochutná, už na ně nedá dopustit.

Jarmila...

Vaříme express /03.07.14
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

V sezoně místo žampionů používám masáky.

Václav Vanžura, Hradec Králové

Vaříme express /11.06.14
Jednohubky s rajčaty

Jednohubky s rajčaty

Příjemně křupou, k vínu jsou úžasné!

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /16.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu