Reklama
Netradiční špagety
Fotogalerie:

Netradiční špagety

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Maso je díky vejcím krásně jemné.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 300 g mleté hovězí maso
  • 80 g slanina
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česnek
  • majoránka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 vejce
  • dle chuti worcesterská omáčka
  • 100 g tvrdý strouhaný sýr
  • 1,5 lžičky kari koření Anglický typ
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Dle návodu na obalu si uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme osmahnout na pánev. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a spolu se slaninou ji osmahneme dozlatova. Pokud nám na osmažení cibule nestačí tuk vypečený ze slaniny, přidáme trochu sádla.

  2. Mleté maso si dáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájený česnek, sůl, mletý černý pepř, trochu majoránky a promícháme. Takto ochucené maso dáme na pánev na osmaženou cibulku se slaninou. Masovou směs dusíme za častého míchání a podlévání horkou vodou nebo hovězím vývarem. Když máme maso hotové a máme v něm minimum vody, vmícháme do něho rozklepnutá vejce, dochutíme solí,  worcesterskou omáčkou a promícháme.

  3. Uvařené špagety scedíme, dáme do mísy, vmícháme lžíci másla, 1,5 lžičky kari koření Anglický typ a opatrně promícháme. Na talíř dáme okořeněné špagety, na které dáme připravené maso a vše posypeme tvrdým strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Rychlá mňamka. Silvie Andrejková, Beroun
Vaříme express /01.08.12
Pangasius  na bylinkách

Pangasius na bylinkách

Nejlepší je s bramborovou kaší.
Jana Prokopová, Dolní Město
Vaříme express /23.12.11
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Pomazánka ‚‚Pálivec‘‘

Pomazánka ‚‚Pálivec‘‘

Je ostrá a voní po česneku.
Marta Černínová, Mokré Lazce
Vaříme express /20.02.10
Omeleta s vinnou klobásou

Omeleta s vinnou klobásou

Omeleta je silnější, proto je lepší smažit ji pomalu, abychom ji nemuseli obracet.

...
Vaříme express /01.09.17
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu