Maso je díky vejcím krásně jemné.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 300 g mleté hovězí maso
- 80 g slanina
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česnek
- majoránka
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- dle chuti worcesterská omáčka
- 100 g tvrdý strouhaný sýr
- 1,5 lžičky kari koření Anglický typ
- 1 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dle návodu na obalu si uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme osmahnout na pánev. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a spolu se slaninou ji osmahneme dozlatova. Pokud nám na osmažení cibule nestačí tuk vypečený ze slaniny, přidáme trochu sádla.
-
Mleté maso si dáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájený česnek, sůl, mletý černý pepř, trochu majoránky a promícháme. Takto ochucené maso dáme na pánev na osmaženou cibulku se slaninou. Masovou směs dusíme za častého míchání a podlévání horkou vodou nebo hovězím vývarem. Když máme maso hotové a máme v něm minimum vody, vmícháme do něho rozklepnutá vejce, dochutíme solí, worcesterskou omáčkou a promícháme.
-
Uvařené špagety scedíme, dáme do mísy, vmícháme lžíci másla, 1,5 lžičky kari koření Anglický typ a opatrně promícháme. Na talíř dáme okořeněné špagety, na které dáme připravené maso a vše posypeme tvrdým strouhaným sýrem.