Reklama
Reklama
Nesmažený sýr
Fotogalerie:

Nesmažený sýr

Otta Plášek

Brno
Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý.
Otta Plášek, Brno

Ingredience

  • 100 g sýr eidam
  • 50 g šunka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr eidam nastrouháme na jemném struhadle a plátky šunky nakrájíme na drobné kousky.
  2. Misku řádně vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme do ní nejdříve vrstvu sýra, na něj nakrájené kousky šunky.
  3. Rozšleháme jedno vejce a nalijeme je do misky. Navrch opět navrstvíme sýr. Naplněnou misku vložíme do mikrovlnné trouby a směs připravujeme asi 5 minut při výkonu 750 W.
  4. Pak ‚‚nesmažený sýr‘‘ z misky vyklopíme na talíř. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

    TIP:
    Kdo má rád žampiony, může je přidat na vrstvu šunky předtím, než pokrm zalije rozšlehaným vejcem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové bagetky

Banánové bagetky

Pavla Vaníčková, Vysoké nad Jizerou
Vaříme express /21.08.18
Falešný řízek

Falešný řízek

Tavený sýr dodává jemnost.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /17.01.13
Kanapky s avokádem

Kanapky s avokádem

V obchodě si vybírám raději nezralá avokáda a nechám je doma 3–4 dny dozrát.

...

Vaříme express /28.11.16
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Výborná polévka‚ která krásně voní. Zvládne ji i začínající kuchařka.
...
Vaříme express /08.07.12
Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Zdravý předkrm nebo lehká večeře.

Petra Smékalová, Olešnice

Vaříme express /30.12.14
Salát ze surimi tyčinek a jablek

Salát ze surimi tyčinek a jablek

Předkrm, který báječně uvede hlavní chod.

Pavel Joucha, Praha

Vaříme express /26.11.16
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama