Reklama
Nesmažený sýr
Fotogalerie:

Nesmažený sýr

Otta Plášek

Brno
Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý.
Otta Plášek, Brno

Ingredience

  • 100 g sýr eidam
  • 50 g šunka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr eidam nastrouháme na jemném struhadle a plátky šunky nakrájíme na drobné kousky.
  2. Misku řádně vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme do ní nejdříve vrstvu sýra, na něj nakrájené kousky šunky.
  3. Rozšleháme jedno vejce a nalijeme je do misky. Navrch opět navrstvíme sýr. Naplněnou misku vložíme do mikrovlnné trouby a směs připravujeme asi 5 minut při výkonu 750 W.
  4. Pak ‚‚nesmažený sýr‘‘ z misky vyklopíme na talíř. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

    TIP:
    Kdo má rád žampiony, může je přidat na vrstvu šunky předtím, než pokrm zalije rozšlehaným vejcem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustovo-masové karbanátky

Kapustovo-masové karbanátky

Uzené s majoránkou je krásně provoní.  Lucie Bělehradská, Kolín
Vaříme express /09.08.15
Selská omeleta s hráškem

Selská omeleta s hráškem

Přítel si ji dokáže připravit sám, ale jako většina chlapů je radši, když vařím ...

Vaříme express /21.05.16
Lučinová omáčka s těstovinami

Lučinová omáčka s těstovinami

Těstoviny se sýrem jsou velmi lahodné jídlo.
Šárka Medáčková, Děčín
...
Vaříme express /09.04.09
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
Špagetová pánev

Špagetová pánev

Rychlovka, která zažene hlad.
Vaříme express /22.02.09
Křupavé zelňáky

Křupavé zelňáky

Libor Kalivoda Prachatice

Vaříme express /30.03.18
 

Nejnovější

Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice
Za pár korun /27.05.18
Zapékaná těstovinová hnízda

Zapékaná těstovinová hnízda

Těstoviny milují všichni

Podle receptu Danuše Hronové z Berouna

Vaříme express /27.05.18
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu

Anny Dobešové z Prahy

Sladký život /27.05.18
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama