Není tak tučný jako ten klasický. Můžeš přidat různé další ingredience.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 100 g tvrdý sýr
- 50 g šunka
- trocha tuku a strouhanky na vymazání
- 2 žampiony
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sýr (například eidam) nastrouháme na jemném struhadle a plátky šunky nakrájíme na drobné kousky. Misku řádně vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Do misky dáme nejdříve vrstvu sýra, na sýr nasypeme nakrájené kousky šunky, a kdo má rád, může nyní dát i vrstvu očištěných žampionů.
-
Rozšleháme jedno vejce a nalijeme je do misky. Na vajíčko dáme opět vrstvu sýra. Naplněnou misku vložíme do trouby a ohříváme cca 5 minut při výkonu 750 W. Poté vyklepneme z misky náš „nesmažený sýr“ a podáváme s brambory a tatarkou.