Ingredience
- 2–3 mrkev
- 1/2 celer
- 2–3 lžíce majonéza
- trocha pasta sardelová
- 1 lžička hořčice
- špetka sůl
- dle chuti pepř
- na ozdobu rajčata
- na ozdobu petržel nať
- trocha citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev a celer oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, sardelovou pastu a vmícháme majonézu. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby a necháme v chladničce uležet asi 30 minut.
-
Pomazánkou namažeme bagetu a zdobíme kouskem rajčete a petrželkou.TIP: Do pomazánky můžeme přidat nastrouhaný sýr.
Milovníci ostřejších chutí zvolí pikantnější druh hořčice. Majonézu můžeme smíchat s bílým jogurtem.