Reklama
Nepravá humrová pomazánka
Fotogalerie:

Nepravá humrová pomazánka

Radka Novotná

Praha
Strouhaný čerstvý celer spolu s mrkví – to je skvělý základ pro vynikající pohoštění.
Radka Novotná, Praha

Ingredience

  • 2–3 mrkev
  • 1/2 celer
  • 2–3 lžíce majonéza
  • trocha pasta sardelová
  • 1 lžička hořčice
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu petržel nať
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev a celer oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, sardelovou pastu a vmícháme majonézu. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby a necháme v chladničce uležet asi 30 minut.
  2. Pomazánkou namažeme bagetu a zdobíme kouskem rajčete a petrželkou.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme přidat nastrouhaný sýr.
    Milovníci ostřejších chutí zvolí pikantnější druh hořčice. Majonézu můžeme smíchat s bílým jogurtem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíčky plněné cibulí

Rohlíčky plněné cibulí

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli. Martina Jiroutková, Znojmo
Vaříme express /26.10.13
Zeleninové brambory

Zeleninové brambory

Jsou super s kyselou okurkou.

Jitka Koukolová, Šaratice

Vaříme express /03.02.16
Plněná veka

Plněná veka

Málo práce, přitom zajímavý výsledek.

Ivana Maňásková, Karviná

Vaříme express /28.02.13
Salát s klobásou

Salát s klobásou

Je výborný teplý i studený.

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /15.02.16
Fazolové chilli s rýží

Fazolové chilli s rýží

Mělo by být trochu ostřejší.

Anna Zárubová, Aš

Vaříme express /22.01.17
Plněný chléb

Plněný chléb

Dá se využít i ztvrdlý chléb.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /04.08.15
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama