Reklama
Reklama
Nepravá humrová pomazánka
Fotogalerie:

Nepravá humrová pomazánka

Radka Novotná

Praha
Strouhaný čerstvý celer spolu s mrkví – to je skvělý základ pro vynikající pohoštění.
Radka Novotná, Praha

Ingredience

  • 2–3 mrkev
  • 1/2 celer
  • 2–3 lžíce majonéza
  • trocha pasta sardelová
  • 1 lžička hořčice
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu petržel nať
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev a celer oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, sardelovou pastu a vmícháme majonézu. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby a necháme v chladničce uležet asi 30 minut.
  2. Pomazánkou namažeme bagetu a zdobíme kouskem rajčete a petrželkou.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme přidat nastrouhaný sýr.
    Milovníci ostřejších chutí zvolí pikantnější druh hořčice. Majonézu můžeme smíchat s bílým jogurtem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Majonézu můžeš zcela nahradit jogurtem‚ trochou octa a solí. Dita Hiřmanová, Praha ...
Vaříme express /24.05.11
Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

I méně zručný kuchař bude mít hned hotovo.

Andrea Nowaková, Bohumín

Vaříme express /07.07.17
Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...

Vaříme express /22.03.16
Vajíčka zapečená v šunce

Vajíčka zapečená v šunce

Snídaně, kterou nikdo neodmítne.

Martina Havránková, Most

Vaříme express /17.03.16
Hráškové řízečky

Hráškové řízečky

Jsou výborné jen tak na zakousnutí.

Lucie Troufalová, Praha

Vaříme express /25.02.16
Květákové placičky s uzeninou

Květákové placičky s uzeninou

Dochuť špetkou muškátového oříšku.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Vaříme express /03.06.14
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama