Jednoduchý recept na zapečený květák s uzeninou nebo ve verzi pro vegetariány.
Lenka Rokosová, Plzeň
Ingredience
- 2 ks květák
- 5-6 vejce
- špetka sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák omyjeme a nahrubo nastrouháme. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky přidáme ke květáku, ochutíme pepřem a solí a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do směsi. Lze přidat uzeninu dle vlastní chuti, pokud jste vegetariái, doporuřuji přidat pár plátků másla.
-
Směs vysypeme do vymazaného pekáčku a pečeme na 180 °C 45 minut. Podáváme buď jako hlavní jídlo s bramborem nebo jako přílohu s plátkem masa, popř. samostatně jako lehkou večeři.
TIP : U nás servírujeme s koprovým dipem - 2 lučiny, půl kelímku zakysané smetany, kopr a sůl dle chuti.