Reklama
Nákyp z květáku
Fotogalerie:

Nákyp z květáku

Lenka Rokosová
Lenka Rokosová
Plzeň

Jednoduchý recept na zapečený květák s uzeninou nebo ve verzi pro vegetariány.

Lenka Rokosová, Plzeň

Ingredience

  • 2 ks květák
  • 5-6 vejce
  • špetka sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme a nahrubo nastrouháme. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky přidáme ke květáku, ochutíme pepřem a solí a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do směsi. Lze přidat uzeninu dle vlastní chuti, pokud jste vegetariái, doporuřuji přidat pár plátků másla.

  2. Směs vysypeme do vymazaného pekáčku a pečeme na 180 °C 45 minut. Podáváme buď jako hlavní jídlo s bramborem nebo jako přílohu s plátkem masa, popř. samostatně jako lehkou večeři.

    TIP : U nás servírujeme s koprovým dipem - 2 lučiny, půl kelímku zakysané smetany, kopr a sůl dle chuti.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětský svařáček

Dětský svařáček

Rádi si na něm pochutnáváme. Vendula Kolbaská, Tlumačov
Vaříme express /20.02.10
Listová dobrota

Listová dobrota

Moje rodina si oblíbila tento výborný zákusek.
Jana Novotná, Rožmitál
Vaříme express /28.02.10
Bramborové řízky se špenátem a vejcem

Bramborové řízky se špenátem a vejcem

Velmi rychlé a chutné jídlo. Syn vždy pomáhá při obalování.

Lenka ...

Vaříme express /11.11.12
Hřebíčkové frikadely s petrželkovým bramborem

Hřebíčkové frikadely s petrželkovým bramborem

Mají trochu orientální chuť i vůni.

Jaroslav Výšek, Hodonín

Vaříme express /01.11.16
Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Lehká letní večeře.

Marcela Zmatlíková, Stará Paka

Vaříme express /09.08.12
Cuketová směs na topinky

Cuketová směs na topinky

Každý rok se nám urodí na zahradě spousta cuket. Receptů na zpracování téhle...

Vaříme express /07.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu