Reklama
Nakládané vepřové kotlety
Fotogalerie:

Nakládané vepřové kotlety

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Křehké, šťavnaté a voňavé

Uvařeno podle receptu Martiny Křivkové ze Zlína

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl, pepř
  • 50 ml teplé vody
  • 50 ml dezertního vína
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 hřebíčky
  • 5 kuliček celého pepře a nového koření
  • 1 celá skořice
  • k podávání zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kotlety omyjeme a na několika místech ze strany nařízneme. Osolíme a opepříme z obou stran. V teplé vodě rozpustíme lžíci třtinového cukru.

  2. krok2

    Přilijeme víno, olivový olej a rozšleháme. Přidáme nakrájenou cibuli, hřebíček, nové koření, celý pepř, skořici a rozlámané bobkové listy. Vše promícháme.

  3. Do nálevu vložíme maso tak, aby bylo celé ponořené. Nádobu přikryjeme a necháme marinovat v chladu několik hodin nebo přes noc. Asi hodinu před grilováním maso vyndáme z lednice.

  4. Rozpálíme gril a kotlety z obou stran opékáme, celkem asi 20 minut. V polovině opékání můžeme na gril přidat větší kousky cibule, paprik nebo cukety a podávat společně s masem.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené zelí s brambory

Zapečené zelí s brambory

Když nemám moc času na vaření, přijde vhod. Milena Hrubá, Zlín
Vaříme express /23.11.14
Vláčný krém s čokoládou

Vláčný krém s čokoládou

I bez úmorného pečení se dá v teplém počasí pořádně mlsat!

Jana ...

Vaříme express /17.07.17
Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Celer není oblíbený, ale tato polévka je boží.
Barbora Gavláková, Havířov
Vaříme express /22.03.10
Grilovaná makrela

Grilovaná makrela

Přípravy ryb se vůbec nemusíš bát, je to opravdu snadné. 

Josef Antala, ...

Vaříme express /19.02.16
Bramborák ze suchého chleba

Bramborák ze suchého chleba

Dobře se tak dají zužitkovat zbytky.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Vaříme express /27.06.14
Špagety se sicilskou sladkokyselou omáčkou

Špagety se sicilskou sladkokyselou omáčkou

Tato výborná omáčka se hodí ke všem těstovinám nejlepší je však se špagetami.

Rita...

Vaříme express /01.12.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama