Reklama
Nakládané vepřové kotlety
Fotogalerie:

Nakládané vepřové kotlety

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Křehké, šťavnaté a voňavé

Uvařeno podle receptu Martiny Křivkové ze Zlína

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl, pepř
  • 50 ml teplé vody
  • 50 ml dezertního vína
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 hřebíčky
  • 5 kuliček celého pepře a nového koření
  • 1 celá skořice
  • k podávání zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kotlety omyjeme a na několika místech ze strany nařízneme. Osolíme a opepříme z obou stran. V teplé vodě rozpustíme lžíci třtinového cukru.

  2. krok2

    Přilijeme víno, olivový olej a rozšleháme. Přidáme nakrájenou cibuli, hřebíček, nové koření, celý pepř, skořici a rozlámané bobkové listy. Vše promícháme.

  3. Do nálevu vložíme maso tak, aby bylo celé ponořené. Nádobu přikryjeme a necháme marinovat v chladu několik hodin nebo přes noc. Asi hodinu před grilováním maso vyndáme z lednice.

  4. Rozpálíme gril a kotlety z obou stran opékáme, celkem asi 20 minut. V polovině opékání můžeme na gril přidat větší kousky cibule, paprik nebo cukety a podávat společně s masem.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...
Vaříme express /17.03.13
Houbový koláč

Houbový koláč

Stačí trocha hub, a večeře je na světě!

Zuzana Večerková, Jihlava

Vaříme express /05.11.13
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Toasty s mátovým pestem

Toasty s mátovým pestem

Máta nepatří jen do čaje nebo do mojita.

Tomáš Vrubl, Ostrava

Vaříme express /20.05.16
Hermelín v županu

Hermelín v županu

Výtečná a jednoduchá večeře, která ti zachutná.
Michaela Kašparová,
Kralupy ...
Vaříme express /08.01.09
Rizoto z vepřovky

Rizoto z vepřovky

Když tě tlačí čas, zachrání tě konzerva.
Ivana Táborská, Liberec
Vaříme express /14.09.10
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama