Křehké, šťavnaté a voňavé
Uvařeno podle receptu Martiny Křivkové ze Zlína
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- sůl, pepř
- 50 ml teplé vody
- 50 ml dezertního vína
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 4 hřebíčky
- 5 kuliček celého pepře a nového koření
- 1 celá skořice
- k podávání zelenina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kotlety omyjeme a na několika místech ze strany nařízneme. Osolíme a opepříme z obou stran. V teplé vodě rozpustíme lžíci třtinového cukru.
-
Přilijeme víno, olivový olej a rozšleháme. Přidáme nakrájenou cibuli, hřebíček, nové koření, celý pepř, skořici a rozlámané bobkové listy. Vše promícháme.
-
Do nálevu vložíme maso tak, aby bylo celé ponořené. Nádobu přikryjeme a necháme marinovat v chladu několik hodin nebo přes noc. Asi hodinu před grilováním maso vyndáme z lednice.
-
Rozpálíme gril a kotlety z obou stran opékáme, celkem asi 20 minut. V polovině opékání můžeme na gril přidat větší kousky cibule, paprik nebo cukety a podávat společně s masem.