Reklama
Nadívané žampiony  s bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Nadívané žampiony s bazalkovým pestem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Můj přítel je vášnivý zahradník a vloni začal pěstovat domácí žampiony. Voňavým houbičkám se u nás výborně daří, proto musím shánět stále nové recepty na jejich využití. Když přijeli známí, kteří si jako výslužku odvezli krabici plnou žampionů, dostala jsem na oplátku tento recept. Osvědčil se mi, doporučuji ho všem.
Silvie Horová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 100 g lučina
  • 50 g sýr
  • 150 g tvaroh
  • 16 žampiony
  • 2 lžíce pesto bazalkové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony důkladně očistíme a oloupeme. Opatrně vyřízneme nožičku, abychom mohli žampiony snadno plnit.
  2. krok2
    Tvaroh smícháme s lučinou, přidáme 1 a 1/2 lžíce bazalkového pesta, osolíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme. Všechno důkladně smícháme dohromady.Vzniklou směsí plníme žampiony. Nakonec na každý žampion naneseme trochu strouhaného sýra a trochu pesta.
  3. krok3
    Nadívané žampiony naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Dáme vše zapékat do předehřáté trouby na 20 minut. Jako příloha se dobře hodí vařené nebo opékané brambory, eventuálně toasty.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená ryba v bramborové kaši

Zapečená ryba v bramborové kaši

Kaši si můžeme připravit den předem. Jana Kunešová, Brno
Vaříme express /13.11.17
Fazole s pórkem a kečupem

Fazole s pórkem a kečupem

Měj pár konzerv vždy do zásoby.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /23.12.11
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pečené brambory s máslem

Pečené brambory s máslem

Je to večeře za pár minut a pár korun.
Jitka Svobodová, Olomouc
Vaříme express /23.04.13
Koláč s krabími tyčinkami

Koláč s krabími tyčinkami

Kukuřice může být sterilovaná i mražená.

Martina Škardová, Chlumec n. Cidlinou

Vaříme express /08.03.15
Zapečené toasty s brokolicí

Zapečené toasty s brokolicí

Se solí opatrně, niva bývá dost slaná.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /23.07.16
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama