Reklama
Nadívané žampiony  s bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Nadívané žampiony s bazalkovým pestem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Můj přítel je vášnivý zahradník a vloni začal pěstovat domácí žampiony. Voňavým houbičkám se u nás výborně daří, proto musím shánět stále nové recepty na jejich využití. Když přijeli známí, kteří si jako výslužku odvezli krabici plnou žampionů, dostala jsem na oplátku tento recept. Osvědčil se mi, doporučuji ho všem.
Silvie Horová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 100 g lučina
  • 50 g sýr
  • 150 g tvaroh
  • 16 žampiony
  • 2 lžíce pesto bazalkové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony důkladně očistíme a oloupeme. Opatrně vyřízneme nožičku, abychom mohli žampiony snadno plnit.
  2. krok2
    Tvaroh smícháme s lučinou, přidáme 1 a 1/2 lžíce bazalkového pesta, osolíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme. Všechno důkladně smícháme dohromady.Vzniklou směsí plníme žampiony. Nakonec na každý žampion naneseme trochu strouhaného sýra a trochu pesta.
  3. krok3
    Nadívané žampiony naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Dáme vše zapékat do předehřáté trouby na 20 minut. Jako příloha se dobře hodí vařené nebo opékané brambory, eventuálně toasty.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sklářské žemlové knedlíky

Sklářské žemlové knedlíky

Do těsta můžeme přidat kysanou smetanu. Vladimír Bruna, Praha
Vaříme express /12.11.17
Linguine s kuřecími játry

Linguine s kuřecími játry

Tyhle trochu zploštělé ‚‚špagety‘‘ máme doma moc rádi. Místo kuřecích jater ...

Vaříme express /11.06.16
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Smažené vaječné dukátky

Smažené vaječné dukátky

Jako nápoj doporučuji nějaký světlý ležák.

Hana Veselá, Žirovnice

Vaříme express /18.06.14
Šunkovo-zeleninové tortilly

Šunkovo-zeleninové tortilly

Tyhle tortilly jsou lehké, moc chutné a určitě to pravé pro piknik s přáteli.

Petra ...

Vaříme express /02.08.12
Grilovaný pstruh s bylinkami

Grilovaný pstruh s bylinkami

Pstruh má neutrální maso, bylinky proto krásně nasaje. Je výborný.

Václav Spal, ...

Vaříme express /02.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu