Reklama
Reklama
Nadívané žampiony  s bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Nadívané žampiony s bazalkovým pestem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Můj přítel je vášnivý zahradník a vloni začal pěstovat domácí žampiony. Voňavým houbičkám se u nás výborně daří, proto musím shánět stále nové recepty na jejich využití. Když přijeli známí, kteří si jako výslužku odvezli krabici plnou žampionů, dostala jsem na oplátku tento recept. Osvědčil se mi, doporučuji ho všem.
Silvie Horová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 100 g lučina
  • 50 g sýr
  • 150 g tvaroh
  • 16 žampiony
  • 2 lžíce pesto bazalkové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony důkladně očistíme a oloupeme. Opatrně vyřízneme nožičku, abychom mohli žampiony snadno plnit.
  2. krok2
    Tvaroh smícháme s lučinou, přidáme 1 a 1/2 lžíce bazalkového pesta, osolíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme. Všechno důkladně smícháme dohromady.Vzniklou směsí plníme žampiony. Nakonec na každý žampion naneseme trochu strouhaného sýra a trochu pesta.
  3. krok3
    Nadívané žampiony naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Dáme vše zapékat do předehřáté trouby na 20 minut. Jako příloha se dobře hodí vařené nebo opékané brambory, eventuálně toasty.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudle s kuřecím

Nudle s kuřecím

Samozřejmě můžeš použít i jiný druh těstovin. Eliška Robová, Praha  ...
Vaříme express /09.06.16
Mrkvová sekaná

Mrkvová sekaná

Je to zdravější a podle mě i chutnější varianta sekané. Můžeš ji podávat ...
Vaříme express /24.05.11
Zapečený bochník

Zapečený bochník

Tenhle chleba provoní celou kuchyni.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /15.02.17
Linguine s kuřecími játry

Linguine s kuřecími játry

Tyhle trochu zploštělé ‚‚špagety‘‘ máme doma moc rádi. Místo kuřecích jater ...

Vaříme express /11.06.16
Špízy jedna báseň

Špízy jedna báseň

Vyzkoušej můj recept na oblíbenou pochoutku. Určitě si ho zamiluješ stejně jako ...

Vaříme express /16.08.17
Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Je to u nás celoroční hit, kterým hostíme všechny návštěvy.

Míša ...

Vaříme express /25.08.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama