Ingredience
- 3/4 kg salám točený
- 150 g slanina anglická
- 150 g niva
- 150 g sýr
- 2 cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Točený salám nakrájíme na porce (dlouhé asi 12–15 cm). Pokud nemáme rádi slupku, můžeme ji sloupnout. Do každého kousku salámu uděláme několik zářezů. Nakrájíme na malé plátky nivu, sýr, anglickou slaninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do zářezů vkládáme plátky sýrů, půlkolečka cibule a kousky slaniny. Pokud máme rádi ostřejší chuť, zasypeme každou takto připravenou porci ještě oblíbeným kořením. Plněné salámky buď grilujeme, nebo vkládáme do alobalu a rychle zapečeme v troubě. Podáváme s pikantním kečupem a s hořčicí.