Reklama
Mrkvovo-sýrové karbanátky
Fotogalerie:

Mrkvovo-sýrové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína Fofoňková, Choltice

Ingredience

  • 5 větších mrkví
  • 2-3 vejce
  • špetka majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli a pepře
  • podle chuti mletý kmín
  • 200 g eidamu nebo nivy
  • podle potřeby strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mrkev očistíme, nastrouháme na jemné straně struhadla a chvilku podusíme. Po vychladnutí
    vymačkáme přebytečnou vodu. Potom vmícháme vejce, majoránku, prolisovaný česnek, sůl,
    pepř a kmín. Je-li směs příliš vlhká, zahustíme ji strouhankou.

  2. krok2

    Tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance, osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova a necháme na ubrousku odsát tuk.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí Helena Slezová, Chrudim
Vaříme express /18.02.20
Barevné špízy

Barevné špízy

Grilování patří mezi oblíbené letní radovánky. Kdo nemá venkovní gril, může ...

Vaříme express /31.08.16
Tuňákové  sendviče z grilu

Tuňákové sendviče z grilu

Dělám je synovi na tréninky, jsou lehké a přitom syté. 

Ludmila ...

Vaříme express /31.10.16
Vláčný krém s čokoládou

Vláčný krém s čokoládou

I bez úmorného pečení se dá v teplém počasí pořádně mlsat!

Jana ...

Vaříme express /17.07.17
Rajčatový základ

Rajčatový základ

Těstoviny jsou rychlé jídlo, které lze kombinovat se spoustou výborných omáček. ...

Vaříme express /07.10.16
Pangasius v sýrovém těstíčku

Pangasius v sýrovém těstíčku

Dobrota, kterou ocení všichni milovníci ryb.

Zdenka Polanská, Vsetín

Vaříme express /17.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu