Reklama
Mrkvová pomazánka s mandlemi
Fotogalerie:

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Olga Černohorská

Most
Manžel ji nejdřív nechtěl ani ochutnat, pak ji ale chválil.
Olga Černohorská, Most

Ingredience

  • 100 g mrkev
  • 125 g lučina
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • 2 lžíce loupané mandle
  • špetka sůl a pepř
  • na ozdobu petrželka
  • 1 toastový chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev oškrábeme a omyjeme. Nastrouháme ji na jemném struhadle. Přidáme lučinu a zakysanou smetanu. Mandle nasekáme na jemné kousky a přidáme do mísy. Pro urychlení práce můžeme použít elektrický sekáček. Vše dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  2. krok2 Toasty opečeme v toastovači nebo nasucho v pánvi do zlatavé barvy. Potřeme je pomazánkou a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí roládky na špejli

Kuřecí roládky na špejli

Podle receptu Evy Mančíkové z Prahy
Vaříme express /05.03.18
Rajčatový základ

Rajčatový základ

Těstoviny jsou rychlé jídlo, které lze kombinovat se spoustou výborných omáček. ...

Vaříme express /07.10.16
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Moje oblíbená pomazánka, kterou připravím snadno a rychle.
Jana Havlíčková, Ostroměř
...
Vaříme express /11.04.11
Zapečené olomoucké tvarůžky

Zapečené olomoucké tvarůžky

Úžasně voňavá a lahodná svačinka.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /15.06.15
Pečená klobása v alobalu

Pečená klobása v alobalu

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v ...

Vaříme express /08.02.13
Plátky rudého bratra

Plátky rudého bratra

Díky marinádě jsou skvělé hlavně s pivem.

Zuzana Hošková, Protivín

Vaříme express /13.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu