Reklama
Reklama
Mrkvová polévka s kysanou smetanou
Fotogalerie:

Mrkvová polévka s kysanou smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mám roční holčičku, která miluje polévky. Zeleninové, masové, s těstovinami, rýží i s brambory. A když je polévka na talíři ještě ‚‚hleďavá‘‘, slupne ji jako malinu. Není nic krásnějšího než pozorovat dítě, jak si radostně pochutnává.
Michaela Havránková, Humpolec

Ingredience

  • 200 ml smetana zakysaná
  • 2 lžíce máslo
  • 1 l mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 4 mrkev
  • petrželka
  • 1/2 celer

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zeleninu důkladně očistíme a omyjeme pod studenou vodou. Potom ji nadrobno nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nastrouhanou mrkev a celer a osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studeného mléka. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Na závěr přidáme 100 ml kysané smetany, polévku necháme přejít varem a můžeme podávat. Na talíři zdobíme čerstvou petrželovou natí a zbytkem smetany.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemné spirálky

Jemné spirálky

Hodí se pro pohoštění k vínu i pivu. Lenka Niezgodová, Ostrava
Vaříme express /04.08.11
Hamburgery

Hamburgery

Podle vlastní chuti přidej jakoukoliv zeleninu.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Vaříme express /10.10.16
Sýrové chlebíčky

Sýrové chlebíčky

Rozmanitost sýrů zaručuje skvělou chuť.

Markéta Rohanová, Strakonice

Vaříme express /28.12.15
Cikánský chléb

Cikánský chléb

Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou ...

Vaříme express /10.07.13
Slané listové košíčky

Slané listové košíčky

Pokud je to možné, servíruj je hned po upečení, dokud jsou křupavé.

Petra Doušková, ...

Vaříme express /21.08.16
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Můžeš přimíchat i kukuřici či fazole.

Veronika Válková, Skutíčko

Vaříme express /23.03.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama