Reklama
Mrkvičková pomazánka
Fotogalerie:

Mrkvičková pomazánka

Iveta Podolská
Iveta Podolská
Dolní Slivno
Jednoduchá pomazánka se hodí na chleba, na rohlík i na slavnostní chlebíčky.

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 3-5 kyselé okurky
  • 200 g měkký salám
  • 1/2 cibule
  • 1 lžička plnotučná hořčice(
  • 150 g tavený sýr
  • dle potřeby majonéza
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nastrouháme najemno. Okurky a salám nastrouháme nahrubo. 

  2. Mrkev smícháme v míse s okurkami, salámem, cibulí nakrájenou na kostičky, hořčicí, taveným sýrem a majonézou. Ochutíme solí a pepřem. Pomazánku podáváme s chlebem, rohlíkem nebo jí  potíráme chlebíčky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolový salát

Fazolový salát

Je dobrý na chlebíčky i jen tak k rohlíku. Dagmar Marischlerová, Vyškov
Vaříme express /25.03.13
Cibulový čaj

Cibulový čaj

Moje přírodní protivirová kúra.
Jitka Hynečková, Praha
Vaříme express /09.03.09
Rychlá pomazánka

Rychlá pomazánka

Pochvalují si ji děti i dospělí.

Veronika Picková, Řestoky

Vaříme express /11.04.13
Kuřecí tajemství

Kuřecí tajemství

Lečo, slanina a krustička ze sýra dodá řízkům báječnou chuť.
Ivana Valentová, Praha
...
Vaříme express /20.01.09
Kokosové rizoto s mangem

Kokosové rizoto s mangem

Lze použít i basmati rýži, nejlépe ale speciální sladkou japonskou rýži "mochi". Pokud...

Vaříme express /01.04.12
Bramboráky s ohnivým masem

Bramboráky s ohnivým masem

Ten, koho nezaskočí ostré, si určitě pochutná. Ti ostatní mohou vynechat chilli, ale ...

Vaříme express /01.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu