Reklama
Mozzarella v bramborovém kabátku
Fotogalerie:
 

Mozzarella v bramborovém kabátku

Alena Štrougalová
Alena Štrougalová
Neštěmice
Plátky mozzarelly smažené v bramborovém těstíčku.

Ingredience

  • 2 balení mozzarelly
  • 600 g brambor
  • 3 ks vajec
  • dle potřeby hladká mouka
  • dle potřeby strouhanka
  • trocha solamylu
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
    Plátky mozzarelly osušíme papírovou utěrkou.
    Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme.
    Vmícháme vejce, lžíci solamylu, lžíci strouhanky a hladkou mouku.
    Připravíme těsto podobné bramborákovému.
    Dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou.
  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje.
    Lžící klademe bramborové těsto a tvoříme malé placičky.
    Do středů položíme plátek mozzarelly a zakryjeme těstem.
    Po obou stranách osmažíme do zlatohněda.
    Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk a pak ihned podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Keksy s pomazánkou a hroznovým vínem

Keksy s pomazánkou a hroznovým vínem

Mám ráda, když je rychle hotovo. Anna Šteflová, Praha
Vaříme express /29.12.14
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Zdravou zeleninovou polévku krásně zjemní zakysaná smetana.

Marie Ospalíková, ...

Vaříme express /15.06.17
Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava

Vaříme express /03.07.18
Bagetky s pomazánkou z droždí

Bagetky s pomazánkou z droždí

Výborná svačinka, příjemná večeře, bohatá snídaně, netradiční pohoštění, jak si...
Vaříme express /16.01.11
Jednohubky s celerovou pomázankou

Jednohubky s celerovou pomázankou

Jiřina Malá, Chvaletice

Vaříme express /26.01.18
Kuřecí špíz s omáčkou satay

Kuřecí špíz s omáčkou satay

Podle receptu

Ivy Pasekové z Třince

Vaříme express /20.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu