Reklama
Mletý steak na zelenině
Fotogalerie:

Mletý steak na zelenině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, rychlý a levný pokrm.

Anna Schmidtová, Tábor

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli a pepře
  • 4 lžíce strouhanky
  • na smažení olej
  • 400 g mražené zeleninové směsi
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mleté maso smícháme s vejcem, hladkou moukou, nadrobno nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, špetkou pepře a soli. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  2. Hmotu rozdělíme na osm dílů, na prkénku posypaném strouhankou vytvoříme tenké placičky, které opečeme po obou stranách na oleji.

  3. Mraženou zeleninu vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou, osolíme a krátce podusíme. K hotové zelenině přidáme lžíci másla, důkladně promícháme a přebytečnou tekutinu necháme vypařit.

  4. Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme dva opečené plátky masa a podáváme například s pečenou bramborou nebo pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stehýnka na sezamu

Stehýnka na sezamu

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou
Vaříme express /01.03.19
Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Hodí se nejlépe k bramborové kaši.
Kateřina Smolková, Ostrava
Vaříme express /17.05.11
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Neznám rychlejší a jednodušší teplé jídlo, než je kuskus. Jde zkombinovat s různými ...
Vaříme express /02.01.14
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Pro lepší chuť přidej do nákypu vanilkový cukr a špetku skořice.
Eva ...
Vaříme express /26.10.11
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Zdravá a lehká pomazánka.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Vaříme express /01.07.13
Omáčka s pepřem

Omáčka s pepřem

Hodí se k jehněčímu masu a ke zvěřině.

Sabina Lukešová, Brno

Vaříme express /06.04.16
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama