Reklama
Mleté řízky s uzeným sýrem
Fotogalerie:

Mleté řízky s uzeným sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 600  g mletého masa (vepřové, kuřecí, ale výborný je i bůček)
  • 300  g nastrouhaného uzeného sýra
  • 1 chilli paprička
  • 1 vejce
  • 150–200  ml mléka
  • podle potřeby sůl a olej
  • TROJOBAL:
  • hladká mouka
  • 2 rozšlehaná vejce
  • strouhanka na obalení

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, chilli papričkou, vejcem a mlékem. Vše dobře propracujeme. Dáme na noc do ledničky.

  2. Druhý den maso promícháme a uděláme mokrou rukou řízečky. Obalíme je v hladké mouce s vejci a nakonec ve strouhance.

  3. Pečicí papír pokapeme olejem a řízky dáme péct při 180 °C. Jednou obrátíme. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci. Podáváme s novým bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí špenátové řízky

Krůtí špenátové řízky

Nejsou tak šťavnaté jako z vepřového masa, proto je podávej se zeleninovým salátem...
Vaříme express /11.05.15
Šunková pěna

Šunková pěna

Skvělá je i namazaná na rohlíku s kolečky osolené okurky.

Petra Soukupová, ...

Vaříme express /25.08.17
Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Před zapečením můžeš přidat strouhaný sýr.

Helena Vebrová, Kolín

Vaříme express /16.06.14
Plněna vajíčka

Plněna vajíčka

Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději.
Jaroslav Žamberský, Praha
...
Vaříme express /03.11.08
Celozrnné bylinkové rizoto

Celozrnné bylinkové rizoto

Lehké rizoto vhodné jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Je velmi levné a ...

Vaříme express /28.04.12
Pomazánka na topinky

Pomazánka na topinky

Dětem moc chutná, už si ji připravují samy.

Schmidlovi, Chomutov

Vaříme express /09.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu