Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 600 g mletého masa (vepřové, kuřecí, ale výborný je i bůček)
- 300 g nastrouhaného uzeného sýra
- 1 chilli paprička
- 1 vejce
- 150–200 ml mléka
- podle potřeby sůl a olej
- TROJOBAL:
- hladká mouka
- 2 rozšlehaná vejce
- strouhanka na obalení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, chilli papričkou, vejcem a mlékem. Vše dobře propracujeme. Dáme na noc do ledničky.
-
Druhý den maso promícháme a uděláme mokrou rukou řízečky. Obalíme je v hladké mouce s vejci a nakonec ve strouhance.
-
Pečicí papír pokapeme olejem a řízky dáme péct při 180 °C. Jednou obrátíme. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci. Podáváme s novým bramborem.