Reklama
Milionová polévka s vejcem
Fotogalerie:

Milionová polévka s vejcem

Jana Malá

Pelhřimov
Voňavá polévka, která krásně zahřeje a zasytí, zejména v zimních měsících.
Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • 4 ks mrkev
  • 1/4 ks celer
  • 4 lžíce krupice
  • 1 plátek máslo
  • dle chuti sůl
  • 1 ks vejce
  • 2 l voda
  • dle potřeby petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 3 minuty opékáme (pozor, nesmí začít hnědnout). Přidáme krupičku, promícháme a zalijeme vodou. Dosolíme, vaříme přibližně 10 minut.
  3. Vejce rozklepneme do hrnečku a lehce prošleháme. Pomalu lijeme do polévky, přitom rychle prošleháváme vidličkou, aby se vejce nesrazilo do jednoho kusu, ale polévku rovnoměrně zahustilo. Vaříme ještě asi 5 minut.
  4. Hotovou polévku dozdobíme bylinkami, např. petrželkou nebo tymiánem.

    TIP: Polévku můžeš dochutit česnekem nebo čerstvým zázvorem.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s bylinkovým dipem

Brambory s bylinkovým dipem

Na brambory dáme dip a posypeme je slaninou. Líba Kouřilová, Beroun
Vaříme express /12.03.17
Domácí kuřecí gyros

Domácí kuřecí gyros

K tomuto receptu se budu často vracet.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /13.08.15
Hermelínová omáčka

Hermelínová omáčka

Skvělá rychlovka pro milovníky hermelínu.
Vaříme express /16.05.12
Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /03.08.18
Plněna vajíčka

Plněna vajíčka

Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději.
Jaroslav Žamberský, Praha
...
Vaříme express /03.11.08
Tříbarevné hořcicové

Tříbarevné hořcicové

Jsou příjemně pikantní, všem chutnalo.

Ivana Černá, Praha 

Vaříme express /11.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu