Ingredience
- 4 ks mrkev
- 1/4 ks celer
- 4 lžíce krupice
- 1 plátek máslo
- dle chuti sůl
- 1 ks vejce
- 2 l voda
- dle potřeby petrželka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme najemno.
-
V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 3 minuty opékáme (pozor, nesmí začít hnědnout). Přidáme krupičku, promícháme a zalijeme vodou. Dosolíme, vaříme přibližně 10 minut.
-
Vejce rozklepneme do hrnečku a lehce prošleháme. Pomalu lijeme do polévky, přitom rychle prošleháváme vidličkou, aby se vejce nesrazilo do jednoho kusu, ale polévku rovnoměrně zahustilo. Vaříme ještě asi 5 minut.
-
Hotovou polévku dozdobíme bylinkami, např. petrželkou nebo tymiánem.
TIP: Polévku můžeš dochutit česnekem nebo čerstvým zázvorem.