Reklama
Míchanice trochu jinak
Fotogalerie:

Míchanice trochu jinak

Jana Dudáčková

Telč
Sliny se sbíhají – voní houbami a slaninkou.
Jana Dudáčková, Telč

Ingredience

  • 3 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • 50 g slanina anglická
  • 5 lžic voda
  • 100 g brokolice
  • 6 lžic kuskus
  • 1 mrkev
  • špetka sůl
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici a kuskus uvaříme. V pánvi na oleji opečeme nakrájenou slaninu, cibuli a žampiony, podlijeme vodou, osolíme a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme kousky brokolice, kuskus a nahrubo nastrouhanou mrkev. Po 5 minutách zalijeme vejci a opékáme, dokud nejsou vajíčka hotová.
  2. K míchanici se dobře hodí čerstvý měkký chléb.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placičky s houbovou omáčkou

Placičky s houbovou omáčkou

Když použijeme čerstvé houby, odpadne namáčení. Iveta Bílková, Kroměříž
Vaříme express /23.01.16
Srnčí medailonky

Srnčí medailonky

Když má člověk v rodině myslivce, má to spoustu výhod – mimo jiné ...

Vaříme express /23.11.16
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Výborná hustá a jemná polévka.

MArtina Taušová, Tasovice

Vaříme express /21.09.12
Kapsy s olivami

Kapsy s olivami

Pokud náplň příliš neosolíš, můžeš kapsy před pečením posypat nahrubo mletou ...

Vaříme express /21.12.15
Zapečené maso v leču

Zapečené maso v leču

Vše můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Veronika Chrzová, Lom u Mostu

Vaříme express /10.07.14
Jednohubky s rajčaty

Jednohubky s rajčaty

Příjemně křupou, k vínu jsou úžasné!

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /16.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu