Někdy přidávám i listový špenát nebo nadrobno nakrájené růžičkové kapustičky.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 2 velké brambory
- 100 g květák
- 100 g směs mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev)
- 200 g šunkový tyrolský salám
- 1 cibule
- 100 g pórek
- 1 zelená paprika
- 1/2 malé skleničky extra pálivé chilli papričky
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce kečup
- sůl, pepř
- trochu vegety
- 2 lžičky sladká paprika
- olej
- 1 balení listové těsto
- 1 vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory předvaříme do poloměkka. Na pánvi si zpěníme cibuli, přidáme papriku, mraženou zeleninu, květák a pórek, mírně podlijeme a dusíme do změknutí. Osolíme, okořeníme vegetou a mletou paprikou a promícháme. Necháme vychladnout.
-
Tyrolský salám nakrájíme na malé kostičky a smícháme v míse s bramborami a zeleninovou směsí, můžeme dochutit kečupem.
-
Listové těsto vyválíme na větší plát a rozdělíme ho na stejné čtverečky. Každý po okraji potřeme vejcem, doprostřed vložíme zeleninovou směs a chilli papričku a přeložíme dalším čtverečkem. Okraje protlačíme vidličkou a potřeme vejcem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme dozlatova.