Reklama
Maxi pikantní pirohy
Fotogalerie:

Maxi pikantní pirohy

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Někdy přidávám i listový špenát nebo nadrobno nakrájené růžičkové kapustičky.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 2 velké brambory
  • 100 g květák
  • 100 g směs mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev)
  • 200 g šunkový tyrolský salám
  • 1 cibule
  • 100 g pórek
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 malé skleničky extra pálivé chilli papričky
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce kečup
  • sůl, pepř
  • trochu vegety
  • 2 lžičky sladká paprika
  • olej
  • 1 balení listové těsto
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory předvaříme do poloměkka. Na pánvi si zpěníme cibuli, přidáme papriku, mraženou zeleninu, květák a pórek, mírně podlijeme a dusíme do změknutí. Osolíme, okořeníme vegetou a mletou paprikou a promícháme. Necháme vychladnout.
  2. Tyrolský salám nakrájíme na malé kostičky a smícháme v míse s bramborami a zeleninovou směsí, můžeme dochutit kečupem.

  3. Listové těsto vyválíme na větší plát a rozdělíme ho na stejné čtverečky. Každý po okraji potřeme vejcem, doprostřed vložíme zeleninovou směs a chilli papričku a přeložíme dalším čtverečkem. Okraje protlačíme vidličkou a potřeme vejcem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme dozlatova.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagetová omeleta

Špagetová omeleta

Jestliže ti zbudou od oběda uvařené špagety, využij je pro přípravu omelety. Zdeňka ...
Vaříme express /09.01.13
Paprikový tvaroh

Paprikový tvaroh

Chutná dospělým i dětem.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Vaříme express /14.10.15
Jednoústkový ježek

Jednoústkový ježek

Tohle mě napadlo‚ když jsem připravovala menší oslavu s kolegy z práce.
Kamila ...
Vaříme express /03.02.11
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Hlíva s paprikou a slaninou

Hlíva s paprikou a slaninou

Anglická slanina dokáže hlívu krásně ovonět a ještě přidá úžasnou chuť.

...

Vaříme express /25.05.17
Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Křupavá chuťovka k vínečku.

Andrea Marešová, Karlovy Vary

Vaříme express /17.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu