Reklama
Masový závin
Fotogalerie:

Masový závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


Veronika Vařečková, Cheb

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • trocha soli a pepře
  • 600 g mletého masa
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu
  • 500 g listového těsta
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a několik minut restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajský protlak. Ochutíme česnekem a tymiánem, promícháme a necháme 10 minut dusit. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto rozdělíme na poloviny. Obě rozválíme do plátu ve tvaru obdélníku. Do středu každého obdélníku naneseme masovou směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. 


  3. krok3

    Závin zabalíme, kraje pečlivě přimáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec těsto propícháme vidličkou a posypeme lněnými semínky nebo kmínem. Pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. 

Tip redakce

Jeho příprava je velmi jednoduchá a zabere minimum času. Budeme potřebovat 250 g másla nebo rostlinného tuku, který nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s 250 g hladké mouky a 250 g smetany. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Lze ho použít i při pečení sladkých koláčů či závinů.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskusové rizoto

Kuskusové rizoto

S kuskusem je to velmi lahodný pokrm. Gabriela Kůrková, Hodonín
Vaříme express /12.05.10
Mleté maso se zeleninou

Mleté maso se zeleninou

Zvolíme směs vepřového masa s hovězím.

Petra Kuntová, Zlín

Vaříme express /13.11.17
Špízy jedna báseň

Špízy jedna báseň

Vyzkoušej můj recept na oblíbenou pochoutku. Určitě si ho zamiluješ stejně jako ...

Vaříme express /16.08.17
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Zbytek knedlíků a vejce a mňamka je v cuku letu.
Lucie Audová, Tvarožná
Vaříme express /12.01.09
Tuňáková fantazie s dipem

Tuňáková fantazie s dipem

Tato forma těstovin je u nás nejoblíbenější, zejména kvůli obsahu zeleniny a tuňáka.

...
Vaříme express /17.05.13
Šunka zapečená se špenátem a sýrem

Šunka zapečená se špenátem a sýrem

Jednoduché, ale syté a výborné jídlo z veky, šunky, sýra a listového špenátu.

Pavel ...

Vaříme express /30.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu