Reklama
Masový závin
Fotogalerie:

Masový závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


Veronika Vařečková, Cheb

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • trocha soli a pepře
  • 600 g mletého masa
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu
  • 500 g listového těsta
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a několik minut restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajský protlak. Ochutíme česnekem a tymiánem, promícháme a necháme 10 minut dusit. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto rozdělíme na poloviny. Obě rozválíme do plátu ve tvaru obdélníku. Do středu každého obdélníku naneseme masovou směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. 


  3. krok3

    Závin zabalíme, kraje pečlivě přimáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec těsto propícháme vidličkou a posypeme lněnými semínky nebo kmínem. Pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. 

Tip redakce

Jeho příprava je velmi jednoduchá a zabere minimum času. Budeme potřebovat 250 g másla nebo rostlinného tuku, který nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s 250 g hladké mouky a 250 g smetany. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Lze ho použít i při pečení sladkých koláčů či závinů.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová kaše s povidly

Bramborová kaše s povidly

Vzpomínka na staré dobré časy. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Vaříme express /03.03.16
Smažený pórek

Smažený pórek

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /21.06.19
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Zatím každý, kdo je podle mého receptu dělal, si je pochvaloval. Toto jídlo se stalo ...

Vaříme express /04.03.15
Dědovy zelníky

Dědovy zelníky

Nezapomeň zapíjet vychlazeným pivem.

Bohdana Slavíčková, Mělník

Vaříme express /29.08.17
Šátečky z listového těsta s mletým masem

Šátečky z listového těsta s mletým masem

Můžeme je připravit jako večeři či pohoštění pro návštěvu.

Alena Klírová, Mýto

...
Vaříme express /31.10.12
Banánové bagetky

Banánové bagetky

Pavla Vaníčková, Vysoké nad Jizerou

Vaříme express /21.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu