Reklama
Reklama
Masový závin
Fotogalerie:

Masový závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


Veronika Vařečková, Cheb

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • trocha soli a pepře
  • 600 g mletého masa
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu
  • 500 g listového těsta
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a několik minut restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajský protlak. Ochutíme česnekem a tymiánem, promícháme a necháme 10 minut dusit. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto rozdělíme na poloviny. Obě rozválíme do plátu ve tvaru obdélníku. Do středu každého obdélníku naneseme masovou směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. 


  3. krok3

    Závin zabalíme, kraje pečlivě přimáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec těsto propícháme vidličkou a posypeme lněnými semínky nebo kmínem. Pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. 

Tip redakce

Jeho příprava je velmi jednoduchá a zabere minimum času. Budeme potřebovat 250 g másla nebo rostlinného tuku, který nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s 250 g hladké mouky a 250 g smetany. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Lze ho použít i při pečení sladkých koláčů či závinů.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená čočka na smetaně

Červená čočka na smetaně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /25.02.19
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Cukeťáky

Cukeťáky

Máme je ještě raději než bramboráky. Podávej se zeleninou.

Dáša Kočí, Žatec

Vaříme express /12.09.15
Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky zapečené se šunkou, hráškem, eidamem a mozzarellou.
Vaříme express /18.06.17
Krkovička s houbami

Krkovička s houbami

Nina Bláhová, Znojmo

Vaříme express /03.03.19
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Nezralé tvarůžky dej na pár dnů na teplé místo.
Lukáš Uher, Brno
Vaříme express /09.11.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama