Reklama
Masové kuličky s omáčkou
Fotogalerie:

Masové kuličky s omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Valentýna Mocková, Praha

Ingredience

  • OMÁČKA:
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • trocha olivového oleje
  • 1 plechovka černých oliv
  • 500 ml rajské passaty
  • 1 větší rajský protlak
  • podle chuti sůl, pepř, bazalka, oregano a cukr
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 balení špaget
  • parmazán na posyp
  • KULIČKY:
  • 1 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti koření na mleté maso
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli, česnek na plátky a olivy na kolečka. Cibuli osmahneme
    na oleji, a když je zlatavá, přidáme česnek a olivy. Po chvíli vše zalijeme passatou a protlakem rozmíchaným ve 400 ml vody.

  2. Omáčku necháme probublat a pak ji ochutíme solí, pepřem, cukrem a kořením. Vše dáme redukovat na mírný oheň a mezitím připravíme masové kuličky.

  3. Kuličky: maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a kořením. Odložíme ho na chvíli odpočinout a pak tvarujeme kuličky, které ze všech stran osmažíme na oleji.

  4. Špagety uvaříme podle návodu a do omáčky vmícháme na kolečka nakrájená rajčata, aby se prohřála. Když je vše hotové, nandáme do misky a posypeme parmazánem.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cikánský chléb

Cikánský chléb

Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou ...
Vaříme express /10.07.13
Nákyp z květáku

Nákyp z květáku

Jednoduchý recept na zapečený květák s uzeninou nebo ve verzi pro vegetariány.

Lenka ...

Vaříme express /15.09.12
Grilovaný pstruh s bylinkami

Grilovaný pstruh s bylinkami

Pstruh má neutrální maso, bylinky proto krásně nasaje. Je výborný.

Václav Spal, ...

Vaříme express /02.08.16
Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

S bramborovou kaší nemají chybu.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Vaříme express /04.08.15
Řízná krkovička

Řízná krkovička

Klára Jašková, Praha

Vaříme express /25.02.19
Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.
       Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu