Reklama
Masové koule v rajské omáčce
Fotogalerie:

Masové koule v rajské omáčce

Daniela Schachlová

Ostrava

S kuskusem jsou opravdu moc dobré.

Daniela Schachlová, Ostrava

Ingredience

  • 500 g vepřová plec
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • dle potřeby strouhanka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce olej
  • 1 kostka masox
  • 2 plechovky loupaná krájená rajčata
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • trocha cukru a octa
  • 400 g kuskus

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nameleme s česnekem a cibulí, přidáme vejce‚ osolíme‚ opepříme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Uděláme koule a naskládáme je do pekáčku.

  2. Podlijeme trochou vody a pečeme v horké troubě dohněda. Občas přeléváme výpekem. V hrnci připravíme zásmažku z mouky a oleje‚ zalijeme ji vývarem z masoxu. Přidáme rajčata‚ koření a vaříme asi 30 minut‚ nakonec scedíme a dochutíme solí‚ cukrem a octem. Kuskus zalijeme vařící vodou‚ osolíme a promícháme. Přikryjeme a necháme stát, než se tekutina nasákne, a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané pizza housky

Zapékané pizza housky

Vanda Kačírková, Plzeň
Vaříme express /20.07.18
Čertovy nudle

Čertovy nudle

Přímo ďábelská kombinace pro tvé chuťové buňky.
Libuše Hlaváčová, Brno
Vaříme express /06.12.10
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Polévka, která vyžene z těla vše špatné.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Vaříme express /09.03.09
Kapustičky smažené v hrašce

Kapustičky smažené v hrašce

Hraška je výživná směs mletého hrachu a bezlepkových obilovin.

Jana ...

Vaříme express /08.08.17
Ohnivá játra s bramboráčky

Ohnivá játra s bramboráčky

K játrům se hodí i rýže nebo hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /29.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu