Reklama
Masové knedlíky
Fotogalerie:

Masové knedlíky

Naděžda Paulinová

Prostějov
Výborný sytý oběd. Podávej je se zelím.
Naděžda Paulinová, Prostějov

Ingredience

  • 400 g vepřová kýta
  • trocha olej
  • 300 g brambory vařené
  • 500 g brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g slanina anglická
  • 2 vejce
  • 1 lžíce škrob
  • 350 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme na oleji a pak 10 minut dusíme.
  2. Do mísy nastrouháme uvařené i syrové brambory. Osolíme, opepříme, přidáme zchladlé maso, na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, vejce, škrob a mouku. Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme koule (asi jako tenisový míček). Obalíme je v mouce a vaříme pomalým varem asi 10 minut.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lososovo-sýrová roláda

Lososovo-sýrová roláda

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní ...
Vaříme express /23.02.12
Zapečené kapustičky

Zapečené kapustičky

Když chci připravit něco rychlého na zub, většinou sáhnu po receptu s přípravou ...
Vaříme express /12.01.09
Fazolový salát

Fazolový salát

Je dobrý na chlebíčky i jen tak k rohlíku.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /25.03.13
Smažené kuřecí špízy v anglické slanině

Smažené kuřecí špízy v anglické slanině

Snadné a chutné jídlo, které se dobře hodí i jako pohoštění pro návštěvu. 
...
Vaříme express /13.04.12
Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Dobrý předkrm nebo rychlá svačina.
Michaela Herrmanová,
Černá v Pošumaví
Vaříme express /20.02.10
Brambory s brynzou

Brambory s brynzou

Podle bratrance ze Slovenska.

Eva Rainová, Sokolov

Vaříme express /31.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu