Reklama
Martinova bašta
Fotogalerie:

Martinova bašta

Jana Bělková
Jana Bělková
Havířov-Město
Tato ostrá směs dokonale zasytí.Určitě vyzkoušej a nebudeš litovat.

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g pórek
  • 200 g mrkev
  • 1 chilli paprička
  • 70 g anglická slanina
  • 300 g klobása dle vlastního výběru
  • 420 g konzerva bílých fazolí v tomatové omáčce
  • 400 g (1plechovka) nasekaná sterilovaná rajčata
  • 250 ml zeleninový vývar
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek omyjeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semeník a lusk nasekáme. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibulku a osmahneme slaninu. Pak přisypeme česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a klobásu a vše společně orestujeme.

  3. Do hrnce přidáme fazole v tomatě a nasekaná rajčata, přilijeme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 10 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lososové rizoto

Lososové rizoto

Kateřina Gajová, Brno
Vaříme express /23.03.20
Chřestové balíčky

Chřestové balíčky

Radana Růžičková, Praha

Vaříme express /04.03.18
Plněné topinky

Plněné topinky

Tuto topinku můžeš dozdobit podle vlastní chuti a fantazie.
Ivana Truxová, Tábor ...
Vaříme express /23.07.10
Špagety se žampiony

Špagety se žampiony

Můžeš použít i lesní houby, např. růžovky.
Klára Beranová, Ústí nad Orlicí
...
Vaříme express /23.11.12
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Podáváme stejně jako klasický hovězí tatarák s topinkami.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /10.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu