Ingredience
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česnek
- 200 g pórek
- 200 g mrkev
- 1 chilli paprička
- 70 g anglická slanina
- 300 g klobása dle vlastního výběru
- 420 g konzerva bílých fazolí v tomatové omáčce
- 400 g (1plechovka) nasekaná sterilovaná rajčata
- 250 ml zeleninový vývar
- dle potřeby olej na smažení
- dle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek omyjeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semeník a lusk nasekáme. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka.
-
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibulku a osmahneme slaninu. Pak přisypeme česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a klobásu a vše společně orestujeme.
-
Do hrnce přidáme fazole v tomatě a nasekaná rajčata, přilijeme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 10 minut.