Reklama
Martinova bašta
Fotogalerie:

Martinova bašta

Jana Bělková
Jana Bělková
Havířov-Město
Tato ostrá směs dokonale zasytí.Určitě vyzkoušej a nebudeš litovat.

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g pórek
  • 200 g mrkev
  • 1 chilli paprička
  • 70 g anglická slanina
  • 300 g klobása dle vlastního výběru
  • 420 g konzerva bílých fazolí v tomatové omáčce
  • 400 g (1plechovka) nasekaná sterilovaná rajčata
  • 250 ml zeleninový vývar
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek omyjeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semeník a lusk nasekáme. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibulku a osmahneme slaninu. Pak přisypeme česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a klobásu a vše společně orestujeme.

  3. Do hrnce přidáme fazole v tomatě a nasekaná rajčata, přilijeme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 10 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená cuketa s romadurem

Dušená cuketa s romadurem

Velice výrazná chuť sýra díky cuketě ještě vynikne. Miroslava Brabcová, Praha
Vaříme express /13.10.11
Fofr buchta se zelím

Fofr buchta se zelím

Buchty nemusí být vždycky jenom sladké. Tahle je dobrou večeří. 
Lida Guk, Pacov
Vaříme express /28.12.10
Plněné žampionové kloboučky

Plněné žampionové kloboučky

Kdo má rád houby‚ tomu určitě tento recept zachutná.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /24.05.11
Vajíčková pomazánka s hráškem

Vajíčková pomazánka s hráškem

Jiná varianta vajíčkové pomazánky.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /18.08.13
Těstoviny se špenátem a fetou

Těstoviny se špenátem a fetou

V této podobě špenát chutná i dětem.

Alena Hrdličková, Praha

Vaříme express /24.07.15
Pečená obalovaná křidýlka

Pečená obalovaná křidýlka

Snadný oběd i pro úplné začátečníky.

Veronika Zelená, Jindřichův Hradec

Vaříme express /16.09.13
 

Nejnovější

Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice
Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Sváteční oběd

Podle receptu Olgy Šebestové z Krnova

Všehochuť /24.05.18
Nutrie na smetaně

Nutrie na smetaně

Vydatná klasika

Nutrie na smetaně

Všehochuť /24.05.18
Med z černého bezu

Med z černého bezu

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /24.05.18
Jahodový dort s marcipánem

Jahodový dort s marcipánem

POTĚŠÍ OČI I MLSNÝ JAZÝČEK

Kombinace čerstvých jahod, ...

Sladký život /24.05.18
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama