Reklama
Pečený bůček na medu
Fotogalerie:

Marinovaný bůček na medu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť. 

Zdena Pazderová, Rakovník 

Ingredience

  • 500g vepřový bůček
  • podle potřeby sůl
  • 3 lžíce med
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce polotučná hořčice
  • 3 stroužky česnek
  • celý barevný pepř

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, a bůček ze všech stran nasolíme. 

  2. V mističce našleháme med a olivový olej do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl. 

  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 

  4. Medovou marinádou polijeme maso ze všech stran. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ještě posypeme nahrubo nadrceným pepřem. 

  5. Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Potom ho dáme péct v pekáčku s poklicí. Pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou. 

  6. Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme nakrájenou kůrčičku zezlátnout. Upečené maso podáváme ještě teplé, nakrájené na plátky, nebo i studené. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bazalková pomazánka

Bazalková pomazánka

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná
Vaříme express /23.07.18
Dětský svařáček

Dětský svařáček

Rádi si na něm pochutnáváme.
Vendula Kolbaská, Tlumačov
Vaříme express /20.02.10
Malinový trhanec

Malinový trhanec

Sladká omeleta s malinami a sirupem.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /22.07.17
Salát z červeného zelí na bagetě

Salát z červeného zelí na bagetě

Takto připravené pohoštění se hodí k vínu i k pivu, každá návštěva ...

Vaříme express /18.02.16
Grilovaný okoun s rajčatovou salsou

Grilovaný okoun s rajčatovou salsou

Podle receptu

Aleše Vaněčka z Nymburka

Vaříme express /21.06.19
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal,...

Vaříme express /26.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu