Reklama
Pečený bůček na medu
Fotogalerie:

Marinovaný bůček na medu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť. 

Zdena Pazderová, Rakovník 

Ingredience

  • 500g vepřový bůček
  • podle potřeby sůl
  • 3 lžíce med
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce polotučná hořčice
  • 3 stroužky česnek
  • celý barevný pepř

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, a bůček ze všech stran nasolíme. 

  2. V mističce našleháme med a olivový olej do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl. 

  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 

  4. Medovou marinádou polijeme maso ze všech stran. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ještě posypeme nahrubo nadrceným pepřem. 

  5. Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Potom ho dáme péct v pekáčku s poklicí. Pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou. 

  6. Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme nakrájenou kůrčičku zezlátnout. Upečené maso podáváme ještě teplé, nakrájené na plátky, nebo i studené. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenovo-ořechová omáčka

Křenovo-ořechová omáčka

Omáčka má skvělou originální chuť. Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /27.06.15
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Vaříme express /14.06.17
Minutka po škole

Minutka po škole

Výborná pochoutka, umím ji od svého táty.

Vlastimil Jelínek, Stará Boleslav

Vaříme express /23.06.15
Penne s pistáciemi

Penne s pistáciemi

V minutce máte hotové syté a chutné jídlo.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /14.10.14
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Řeřichu a spoustu dalších bylinek si pěstuji doma na okenním parapetu.

Zuzana ...

Vaříme express /07.04.14
Sekaná s ďábelskými fazolemi

Sekaná s ďábelskými fazolemi

Fazole se dají jíst samotné s chlebem s chlebem nebo jako příloha k masu. Nejlepší však...

Vaříme express /03.09.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama