Reklama
Makové knedlíky
Fotogalerie:

Makové knedlíky

Olga Burešová

Byšice
Sladká dobrota z bramborového těsta.
Olga Burešová, Byšice

Ingredience

  • 400 g brambory vařené
  • 1 vejce
  • 150 g mouka polohrubá
  • trocha sůl
  • 500 g švestky
  • 150 g mák mletý
  • 100 g cukr moučkový
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené a oloupané bram­bory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme ho do válečku o průměru asi 4 cm a ten nakrájíme na třícentimetrové díly.
  2. Z každého dílu uděláme malou placičku, vložíme do ní švestku a zabalíme.
  3. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 7–10 minut.
  4. Uvařené knedlíky necháme okapat a pak je obalujeme v mletém máku, který jsme smíchali s moučkovým cukrem. Nakonec je polijeme rozpuštěným máslem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu Jany Marků z Náchoda
Vaříme express /26.02.20
Žampionový závin

Žampionový závin

Na večeři i jako pohoštění.

Květa Hošková, Vratimov

Vaříme express /14.11.15
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Hrnkové knedlíky s klobáskou

Hrnkové knedlíky s klobáskou

Nerada se zdržuji vážením...

Helena Macková, Vsetín

Vaříme express /28.04.15
Bazalková fritáta

Bazalková fritáta

V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych...
Vaříme express /19.10.09
Z modrého sýra

Z modrého sýra

Máme rádi, když je trochu pikantní.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /04.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu