Reklama
Makarony s nivou
Fotogalerie:

Makarony s nivou

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem
Pikantní chuť sýra se k těstovinám hodí.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 500 g makarony
  • dle potřeby olej
  • 400 g slanina anglická
  • 300 ml mléko
  • 100 g sýr tavený
  • 200 g niva
  • trocha mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu‚ pak je propláchneme vodou a promastíme lžičkou oleje.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme ji na oleji. Přilijeme mléko‚ přidáme tavený sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme provařit.Do omáčky zamícháme nastrouhanou nivu a dál vaříme, dokud se nerozpustí. Dochutíme pepřem a solí.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin s klobáskami a se zelím

Závin s klobáskami a se zelím

Je moc chutný a má krásnou barvu. Jíme ho k vínu i jen tak, jak teplý, tak...
Vaříme express /17.10.17
Koprová polévka

Koprová polévka

Smetanově lahodná bašta s vůní kopru.
Helena Bláhová, Jilemnice
Vaříme express /12.01.09
Sýrová ‚‚fofr‘‘ omáčka

Sýrová ‚‚fofr‘‘ omáčka

Podávej nejlépe s noky nebo vařenou rýží.
Ludmila Vrabcová, Dolní Újezdy
Vaříme express /24.11.10
Polévka s knedlíčky z mletého masa

Polévka s knedlíčky z mletého masa

Martina Táhlová, Ostrava

Vaříme express /04.02.18
Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Výborný lehký oběd, který mám moc ráda.
Šárka Černá, Kutná Hora
Vaříme express /20.12.11
Hermelínové  brambory

Hermelínové brambory

Chutné jídlo, které nabízí spoustu variací.

Lenka Hlavsová, Praha

Vaříme express /06.11.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama