Reklama
Makarony Olio
Fotogalerie:
 

Makarony Olio

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

nenáročný pokrm vhodný pro horké letní dny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 500 g makarony
  • 150 g anglická slanina
  • 4 stroužky česnek
  • 50 g slanina
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka
  • parmazán nebo jiný sýr
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Makarony uvaříme podle návodu na obalu (vaříme asi 8-10 minut v osolené vroucí vodě s lžící oleje). Potom je scedíme, propláchneme, necháme okapat a promícháme s lžící oleje.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje, rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a zpěníme plátky česneku. Pak přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, špetku pepře, soli a krátce opečeme. Vmícháme připravené makarony, nasekanou bazalku a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí.

  3. Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme snítkou bazalky a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem. Lucie Kirschnerová, Praha
Vaříme express /16.03.12
Sýrové chlebíčky

Sýrové chlebíčky

Rozmanitost sýrů zaručuje skvělou chuť.

Markéta Rohanová, Strakonice

Vaříme express /28.12.15
Topinky s kapustovo-klobásovou směsí

Topinky s kapustovo-klobásovou směsí

Topinky si samozřejmě můžeš udělat i v oleji.

Tereza Šrámková, Brno

Vaříme express /04.03.14
Listový salát s pečeným masem

Listový salát s pečeným masem

Eva Čermáková, Most

Vaříme express /15.03.18
Kalamarové rizoto

Kalamarové rizoto

Tento recept jsem si přivezla z dovolené, je moc dobrý a rychlý.
Šárka Medáčková, ...
Vaříme express /19.07.10
Toast pro miláčka

Toast pro miláčka

Jak se říká, láska prochází žaludkem. Já si ovšem myslím, že to neznamená pustit se...
Vaříme express /13.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu