Je to velmi rychlý dezert, který v této letní době pečeme rádi a často.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 4 vejce
- 8 lžic cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce majonézy
- trocha citronové kůry
- 12 lžic polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- 1 lžíce rumu
- podle potřeby ovoce (čerstvé i kompotované)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy vyklepneme celá vejce, přidáme cukry, 3 vrchovaté lžíce majonézy, trošku nastrouhané citronové kůry a rum pro navonění. Vše našleháme do hladké pěny.
-
Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Pekáč vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto a navrch poklademe ovocem (já jsem použila borůvky a jahody). Pečeme asi 20–30 minut při 170 °C.