Reklama
Reklama
Lučinová omáčka s těstovinami
Fotogalerie:

Lučinová omáčka s těstovinami

Šárka Medáčková

Děčín
Těstoviny se sýrem jsou velmi lahodné jídlo.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 1 lučina
  • 1 cibulka jarní
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olivy zelené
  • 1 rajčata
  • 1 hrnek těstoviny
  • 2 lžíce olej olivový
  • špetka bazalka
  • trocha voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Lučinu umícháme s trochou vody tak‚ aby vznikla hustá omáčka. Cibulku nakrájíme a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a podusíme do změknutí. Poté přidáme omáčku z lučiny.
  2. Prohřejeme‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ popřípadě bazalkou a nakonec přidáme olivy. 
  3. Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě s kapkou oleje a smícháme s omáčkou. Prohřejeme a podáváme.

    TIP: Kdo má rád masité chutě, může do omáčky vmíchat i kousky libové šunky. Pokud se lučinová omáčka více rozředí, můžeme ji použít jako zálivku na salát z čerstvé zeleniny. Olivy lze podle chuti přidat zelené i černé.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Výborný lehký oběd, který mám moc ráda. Šárka Černá, Kutná Hora
Vaříme express /20.12.11
Zapečená brokolice se šunkou

Zapečená brokolice se šunkou

Kdo má rád brokolici, pochutná si.

Soňa Sommerová, Unkovice

Vaříme express /23.10.13
Zeleninová omáčka

Zeleninová omáčka

Má podobnou chuť jako svíčková.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /18.06.17
Ostrá masová směs s rýží

Ostrá masová směs s rýží

Výborný tip pro ty, kdo mají rádi pikantní mňamky.

Alice Novotná, Benešov

Vaříme express /06.05.17
Pomazánka z uzené parenici se šunkou

Pomazánka z uzené parenici se šunkou

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /07.02.18
Sýrová roládka s ovocem

Sýrová roládka s ovocem

Je to hezké pohoštění, které podávám s bílým pečivem nebo opečeným toastovým ...

Vaříme express /27.12.14
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama