Reklama
Lučinová omáčka s těstovinami
Fotogalerie:

Lučinová omáčka s těstovinami

Šárka Medáčková

Děčín
Těstoviny se sýrem jsou velmi lahodné jídlo.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 1 lučina
  • 1 cibulka jarní
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olivy zelené
  • 1 rajčata
  • 1 hrnek těstoviny
  • 2 lžíce olej olivový
  • špetka bazalka
  • trocha voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Lučinu umícháme s trochou vody tak‚ aby vznikla hustá omáčka. Cibulku nakrájíme a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a podusíme do změknutí. Poté přidáme omáčku z lučiny.
  2. Prohřejeme‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ popřípadě bazalkou a nakonec přidáme olivy. 
  3. Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě s kapkou oleje a smícháme s omáčkou. Prohřejeme a podáváme.

    TIP: Kdo má rád masité chutě, může do omáčky vmíchat i kousky libové šunky. Pokud se lučinová omáčka více rozředí, můžeme ji použít jako zálivku na salát z čerstvé zeleniny. Olivy lze podle chuti přidat zelené i černé.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůta v brynzovém těstíčku

Krůta v brynzovém těstíčku

Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně! Jana Remková, Orlová
Vaříme express /02.06.16
Bramborové krokety se sýrem

Bramborové krokety se sýrem

Oblíbeným a nenáročným jídlem jsou u nás bramborové krokety. Hodí se jako hlavní...

Vaříme express /22.08.12
Ryba s francouzským kozím sýrem

Ryba s francouzským kozím sýrem

Mám ráda rychlá a zdravá jídla a v poslední době jsem přišla na chuť ...
Vaříme express /28.08.13
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Drůbeží guláš

Drůbeží guláš

Je to naše oblíbené velmi jednoduché jídlo.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /28.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu