Ingredience
- 1 lučina
- 1 cibulka jarní
- špetka pepř
- špetka sůl
- 2 lžíce olivy zelené
- 1 rajčata
- 1 hrnek těstoviny
- 2 lžíce olej olivový
- špetka bazalka
- trocha voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lučinu umícháme s trochou vody tak‚ aby vznikla hustá omáčka. Cibulku nakrájíme a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a podusíme do změknutí. Poté přidáme omáčku z lučiny.
-
Prohřejeme‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ popřípadě bazalkou a nakonec přidáme olivy.
-
Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě s kapkou oleje a smícháme s omáčkou. Prohřejeme a podáváme.
TIP: Kdo má rád masité chutě, může do omáčky vmíchat i kousky libové šunky. Pokud se lučinová omáčka více rozředí, můžeme ji použít jako zálivku na salát z čerstvé zeleniny. Olivy lze podle chuti přidat zelené i černé.