Reklama
Lososovo-sýrová roláda
Fotogalerie:

Lososovo-sýrová roláda

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní určitě blýskneš. 

Alena Krátká, Hodonín 

Ingredience

  • Suroviny
  • 150g plátkový sýr
  • 100g uzený losos v plátcích
  • 100g pomazánkové máslo
  • 2 trojúhelníčky tavený smetanový sýr
  • špetka sůl
  • 10-15 zelené olivy
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Plech vyložíme papírem na pečení a ten překryjeme potravinovou fólií. Troubu předehříváme na 180 °C asi 10 minut. 

  2. Na vyložený plech vyskládáme plátky sýra. Měly by se trochu překrývat, aby se později spojily v plát. Vzikne obdélník o velikosti 20 x 30 cm, plátky dáváme pouze v jedné vrstvě.

  3. Takto připravený sýr vložíme do vyhřáté a už vypnuté trouby. Necháme sýr povolit. Nemělo by to trvat déle než čtyři minuty.

  4. Hned potom sýr vyndáme a necháme zchladnout (potravinová fólie se smrskne, a až plát zatuhne, sloupneme ji).

  5. Na studený plát rozložíme tenké plátky lososa. Sýr vyšleháme s pomazánkovým máslem, osolíme a opepříme podle chuti. Pomazánku naneseme na lososa a rozprostřeme až do krajů. 

  6. Na střed naskládáme olivy a na závěr vše lehounce popepříme (osolíme). Takto připravenou roládu zavineme a za pomoci potravinové fólie zpevníme. Potom ji dáme minimálně na hodinu do lednice zatuhnout.

  7. Studenou roládu nakrájíme na zhruba 2 cm silná kolečka. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí s hořčicovou omáčkou

Kuřecí s hořčicovou omáčkou

Je to jednoduché a chutné. Veronika Poláčková, Mýto
Vaříme express /05.07.16
Žampiony plněné rajčaty a sýrem

Žampiony plněné rajčaty a sýrem

Část nebo všechna čerstvá rajčata můžeš nahradit sušenými rajčaty naloženými...

Vaříme express /13.10.17
Krabí koktejl

Krabí koktejl

Výborný na chlebíčky i jako lehká večeře.

Pavlína Laskavá, Prostějov

Vaříme express /09.12.14
Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Servíruj s bramborami a máš zdravou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /09.11.10
Listová dobrota

Listová dobrota

Moje rodina si oblíbila tento výborný zákusek.
Jana Novotná, Rožmitál
Vaříme express /28.02.10
Zapékané tortilly

Zapékané tortilly

Mému manželovi tento pokrm moc chutná, je ale trošku pálivý, takže dětem ho raději ...
Vaříme express /21.06.12
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama