Reklama
Lososovo-sýrová roláda
Fotogalerie:

Lososovo-sýrová roláda

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní určitě blýskneš. 

Alena Krátká, Hodonín 

Ingredience

  • Suroviny
  • 150g plátkový sýr
  • 100g uzený losos v plátcích
  • 100g pomazánkové máslo
  • 2 trojúhelníčky tavený smetanový sýr
  • špetka sůl
  • 10-15 zelené olivy
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Plech vyložíme papírem na pečení a ten překryjeme potravinovou fólií. Troubu předehříváme na 180 °C asi 10 minut. 

  2. Na vyložený plech vyskládáme plátky sýra. Měly by se trochu překrývat, aby se později spojily v plát. Vzikne obdélník o velikosti 20 x 30 cm, plátky dáváme pouze v jedné vrstvě.

  3. Takto připravený sýr vložíme do vyhřáté a už vypnuté trouby. Necháme sýr povolit. Nemělo by to trvat déle než čtyři minuty.

  4. Hned potom sýr vyndáme a necháme zchladnout (potravinová fólie se smrskne, a až plát zatuhne, sloupneme ji).

  5. Na studený plát rozložíme tenké plátky lososa. Sýr vyšleháme s pomazánkovým máslem, osolíme a opepříme podle chuti. Pomazánku naneseme na lososa a rozprostřeme až do krajů. 

  6. Na střed naskládáme olivy a na závěr vše lehounce popepříme (osolíme). Takto připravenou roládu zavineme a za pomoci potravinové fólie zpevníme. Potom ji dáme minimálně na hodinu do lednice zatuhnout.

  7. Studenou roládu nakrájíme na zhruba 2 cm silná kolečka. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červený meloun v těstíčku

Červený meloun v těstíčku

Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš. Irena Zelenková, Rakovník
Vaříme express /08.06.13
Roláda se slaninou a krabím masem

Roláda se slaninou a krabím masem

Super s hranolky pečenými v troubě.

Ladislav Malének, České Budějovice

Vaříme express /26.10.16
Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

Dlouho u mě patřily k jasným favoritům rychlého vaření těstoviny. Pak jsem ...
Vaříme express /07.11.08
Čertovy kuřecí medailonky

Čertovy kuřecí medailonky

Tento recept je u nás velmi oblíbený. 

Nikola Dvořáková, Nové Hrady

Vaříme express /07.03.13
Plátky na rozmarýnu

Plátky na rozmarýnu

Bez různých bylinek si už neumím vaření představit.

Hana Kocourková, Liberec

Vaříme express /10.06.16
Pivařské jednohubky

Pivařské jednohubky

Jednohubky stvořené pánům na míru.
Václav Brašnička, Borovany
Vaříme express /23.07.10
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama