Reklama
Lososovo-sýrová roláda
Fotogalerie:

Lososovo-sýrová roláda

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní určitě blýskneš. 

Alena Krátká, Hodonín 

Ingredience

  • Suroviny
  • 150g plátkový sýr
  • 100g uzený losos v plátcích
  • 100g pomazánkové máslo
  • 2 trojúhelníčky tavený smetanový sýr
  • špetka sůl
  • 10-15 zelené olivy
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Plech vyložíme papírem na pečení a ten překryjeme potravinovou fólií. Troubu předehříváme na 180 °C asi 10 minut. 

  2. Na vyložený plech vyskládáme plátky sýra. Měly by se trochu překrývat, aby se později spojily v plát. Vzikne obdélník o velikosti 20 x 30 cm, plátky dáváme pouze v jedné vrstvě.

  3. Takto připravený sýr vložíme do vyhřáté a už vypnuté trouby. Necháme sýr povolit. Nemělo by to trvat déle než čtyři minuty.

  4. Hned potom sýr vyndáme a necháme zchladnout (potravinová fólie se smrskne, a až plát zatuhne, sloupneme ji).

  5. Na studený plát rozložíme tenké plátky lososa. Sýr vyšleháme s pomazánkovým máslem, osolíme a opepříme podle chuti. Pomazánku naneseme na lososa a rozprostřeme až do krajů. 

  6. Na střed naskládáme olivy a na závěr vše lehounce popepříme (osolíme). Takto připravenou roládu zavineme a za pomoci potravinové fólie zpevníme. Potom ji dáme minimálně na hodinu do lednice zatuhnout.

  7. Studenou roládu nakrájíme na zhruba 2 cm silná kolečka. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném ...
Vaříme express /19.06.12
Brokolice po italsku

Brokolice po italsku

Brokolice dlouho nepatřila zrovna k mým oblíbeným zeleninám. Připravenou po italsku ...
Vaříme express /12.12.08
Celerové placičky

Celerové placičky

Vegetariáni si je udělají bez uzeniny.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /30.01.15
Vajíčková pomazánka se šunkou

Vajíčková pomazánka se šunkou

Rychle hotová pomazánka, která zachutná hlavně dětem.

Lenka Gregová Hauptigová, ...

Vaříme express /30.06.13
Vajíčkový salátek

Vajíčkový salátek

Vynikající pohoštění za pár korun.
Věra Černevová, Praha
Vaříme express /29.09.08
Pomazánka z camembertu

Pomazánka z camembertu

Podle receptu

Zory Sýkorové z Chebu

Vaříme express /27.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu