Reklama
Lososové rizoto
Fotogalerie:

Lososové rizoto

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • 120  g rýže arborio nebo carnaroli
  • 100  ml bílého vína
  • trocha soli
  • 150–200  g lososa
  • 1 lžíce sekaného kopru
  • 50 ml rostlinné smetany
  • 1 limetka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Šalotku nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a opět krátce osmahneme.

  2. Poté přidáme rýži a smažíme ji, dokud nezprůhlední, pak přilijeme víno. Necháme chvíli vařit a poté zalijeme horkou vodou tak, aby byla rýže ponořená.

  3. Osolíme a vaříme na mírném plameni. Jakmile rýže vsákne vodu, opět ji dolijeme. Po 15 minutách přidáme na menší kousky nakrájeného lososa, kopr a ohřátou smetanu.

  4. Vaříme dalších 5 minut, dokud není rýže al dente a rizoto nemá kašovitou konzistenci.

  5. Před servírováním vmícháme asi lžíci limetkové šťávy, a pokud je chemicky neošetřená, tak i její nastrouhanou kůru.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celer se sýrem

Celer se sýrem

Neobvyklá, ale chutná a rychlá večeře. Anna Strašilová, Rohozec
Vaříme express /30.08.11
Šunkovo-zeleninové tortilly

Šunkovo-zeleninové tortilly

Tyhle tortilly jsou lehké, moc chutné a určitě to pravé pro piknik s přáteli.

Petra ...

Vaříme express /02.08.12
Korma z krůtího masa

Korma z krůtího masa

Korma je indický pokrm, marinuje se asi 2 hodiny.Dělá se i z kuřecího.

Dalibor ...

Vaříme express /20.07.16
Grilované kotlety s bylinkovým máslem

Grilované kotlety s bylinkovým máslem

Maso by se mělo nechat 1–2 minuty po opékání odležet, aby se šťáva rozlila ...

Vaříme express /27.07.17
Nudle s vepřovým na kari a šunkou

Nudle s vepřovým na kari a šunkou

Oblíbili jsme si vůni a chuť kari koření.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /06.09.13
Rychlá cuketová polévka

Rychlá cuketová polévka

Během cuketové sezony ji vařím často.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /21.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu