Reklama
Losos ve vaječném těstě
Fotogalerie:

Losos ve vaječném těstě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • VAJEČNÉ TĚSTO:
  • 2–3 vejce
  • 2 lžíce jemné strouhanky na zahuštění
  • na dochucení sůl a pepř
  • OSTATNÍ:
  • 400 g mraženého lososa (může být i čerstvý) nebo jiné ryby
  • dle potřeby sůl, pepř a olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na těstíčko vymícháme v míse, hustota by měla být asi jako na palačinky.

  2. Porce osušeného lososa (nebo filetových plátků) osolíme a opepříme.

  3. Těsně před smažením opatrně obalíme lžící ve vaječném těstě a dáme do rozpáleného oleje smažit. Smažíme čtyři porce na větší pánvi.

  4. Než ryby otočíme, přidáme lžící navrch ještě zbytek vaječného těsta. Usmažíme dozlatova.

  5. Těstíčko nám rybu zpevní, a tak i kousky filetů, co se jinak rozpadají, drží pohromadě.

  6. Jako přílohu zvolíme hranolky, brambory nebo bramborovou kaši.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína na smetaně

Čína na smetaně

Naše oblíbené nedělní jídlo. Daniela Schachlová, Ostrava
Vaříme express /25.06.15
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Hodí se třeba jako zdravá večeře.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /16.10.15
Zeleninová polévka se zavářkou

Zeleninová polévka se zavářkou

Je mnohem chutnější než jen zeleninový vývar.
Jana Žáčková, Praha
Vaříme express /12.11.09
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Salát s meruňkami a ořechy

Salát s meruňkami a ořechy

Bude jemnější, když celer nastrouháš.

Katka Remešová, Ústí nad Labem

Vaříme express /27.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu