Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou
Ingredience
- VAJEČNÉ TĚSTO:
- 2–3 vejce
- 2 lžíce jemné strouhanky na zahuštění
- na dochucení sůl a pepř
- OSTATNÍ:
- 400 g mraženého lososa (může být i čerstvý) nebo jiné ryby
- dle potřeby sůl, pepř a olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny na těstíčko vymícháme v míse, hustota by měla být asi jako na palačinky.
-
Porce osušeného lososa (nebo filetových plátků) osolíme a opepříme.
-
Těsně před smažením opatrně obalíme lžící ve vaječném těstě a dáme do rozpáleného oleje smažit. Smažíme čtyři porce na větší pánvi.
-
Než ryby otočíme, přidáme lžící navrch ještě zbytek vaječného těsta. Usmažíme dozlatova.
-
Těstíčko nám rybu zpevní, a tak i kousky filetů, co se jinak rozpadají, drží pohromadě.
-
Jako přílohu zvolíme hranolky, brambory nebo bramborovou kaši.