Lehká pochoutka.
Jitka Konečná, Frýdek-Místek
Ingredience
- Dip:
- 1 salátová okurka
- trocha soli
- 2–3 naťové cibulky
- trocha sušené strouhané citronové kůry
- 4 lžíce bílého jogurtu
- Ostatní suroviny:
- 500 g lososa
- 50 ml olivového oleje
- trocha soli a mletého kmínu
- 1 hrst petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Nejdříve si připravíme dip. Na jemné straně struhadla nastrouháme okurku, osolíme a vymačkáme vodu. Přidáme nasekané cibulky, citronovou kůru a jogurt. Promícháme a vychladíme.
-
2. Lososa nakrájíme na plátky, osolíme a grilujeme asi 8 minut, přitom potíráme olivovým olejem, předem smíchaným s kmínem a nasekanou petrželkou. Podáváme s dipem a bagetkami.